“POLICIJSKI ZATVORENI” dobrovoljni mirovinski fond

Nakon dugotrajnih pregovora, dana 27.04. 2021. godine Sindikat policije Hrvatske se odlučio pridružiti “POLICIJSKOM  ZATVORENOM” DOBROVOLJNOM MIROVINSKOM FONDU (U nastavku: Policijski ZDMF), a kako bi članovima SPH, kao i članovima njihovih obitelji, pružili mogućnost štednje u trećem dobrovoljnom mirovinskom stupu i korištenje pogodnosti koje ona pruža. 
 
5.10.2018. godine u Policijski ZDMF je izvršena prva uplata te je u tom trenutku  isti službeno započeo s radom. Tada je prvi pokrovitelj bio drugi reprezentativni sindikat (Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a) te smo duže vremena razmatrali mogućnost da osnujemo novi ili da podržimo jedan zajednički mirovinski fond, a kako se ne bismo dijelili po tim pitanjima i kako bi pokrovitelji fonda bila dva najbrojnija i reprezentativna sindikata. Iz tog razloga smo se odlučili priključiti kao jednakopravni Pokrovitelj Policijskog ZDMF-a. Smatramo da je po ovom pitanju bilo pametno nadvladati eventualne međusobne razlike u korist dobrog projekta.
 
Nastavno na navedeno, ponosni smo najaviti da započinjemo s akcijom prikupljanja članstva u Policijski ZDMF, koji svim svojim članovima omogućuje osigurati bolji život u mirovini.
 
22.05.2018. HANFA je odobrila osnivanje Policijskog ZDMF-a zajedno s Prospektom  i Statutom,  kojeg je osnivač i upravlja imovinom fonda Erste d.o.o (Erste Plavi) za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima i koji ima pozitivne rezultate od osnivanja i to:
 
 
 
Imovina Fonda je privatna imovina svih članova fonda, nasljedna je i samo oni mogu raspolagati istom, a svi članovi SPH i članovi njihovih obitelji imaju mogućnost započeti sa štednjom u Policijskom ZDMF-u po znatno pogodnijim uvjetima. Svaki član Policijskog ZDMF-a ostvaruje pravo na 15% državnih poticajnih sredstava na godišnju uplaćenu štednju (maksimalno do 750 kn godišnje).
 
Obvezna prva uplata člana fonda iznosi 200,00 kn, koja ujedno predstavlja i početnu imovinu na računu koji se otvara, dakle nije trošak. Ista je obvezna putem obustave na plaću Sindikatu, koju će kao pokrovitelj za vas izvršiti Sindikat, a ostale uplate idu obustavom na plaću ili osobnim uplatama člana kroz godinu izravno na račun fonda.
 
Svaka uplata nakon prve u potpunosti je osobni odabir člana i mogu se ugovoriti svi načini i visine uplate u pojedinoj godini.
 
Prinosi fonda ostvaruju se i na vaše uplate i na državna poticajna sredstva, dakle na sve povijesne odnosno kumulativne uplate. 
 
U prilogu dostavljamo detaljnije informacije, a za sve dodatne informacije obratite se svojem glavnom povjereniku/povjereniku, učitajte QR kod, posjetite našu web stranicu ili se obratite izravno ovlaštenom posredniku:
 

LIFE Holding, Igor Đurđević, mob. 098/485-266

 
 
Policijski ZDMF – informacija:
 

Dokumenti:

PODIJELI