Službene stranice prvog hrvatskog policijskog sindikata

PU VIROVITIČKO-PODRAVSKA

povratak
Podijeli s prijateljima:
16.04.2021.

Reorganizacija MUP-a - radni sastanak

Danas, 16.04.2021. godine, održan je radni sastanak između predstavnika Ravnateljstva policije i predstavnika reprezentativnih sindikata koji djeluju u Ministarstvu unutarnjih poslova.
 
Na sastanku su prezentirane informacije o tijeku izrade nove  reorganizacije unutar Ministarstva unutarnjih poslova, a temeljem aktivnosti i zaključaka Radne podskupine u kojoj smo imali predstavnika te u međuvremenu dostavljenih dodatnih korekcija, od kojih je dio ugrađen u trenutni tekst Uredbe o unutarnjem ustrojstvu MUP-a.
 
O uredbama i propisima koji se mijenjaju (Uredba o unutarnjem ustrojstvu, Uredba o plaćama policijskih službenika, Uredba o policijskim zvanjima, Uredba o klasifikaciji radnih mjesta policijskih službenika) izvijestili smo vas dopisom Ur. broj 718/20. od 11.12.2020. godine.
 
U odnosu na tada dostavljene informacije nema većih izmjena osim, prema informacijama predstavnika Ravnateljstva policije, onih koje se odnose na vraćanje preko 300 radnih mjesta policijskih službenika (prvenstveno policijskih službenika vođa ophodnje i drugih neposrednih izvršitelja na terenu), a koji su u prethodnoj varijanti bili brisani, zbog toga što se ta radna mjesta nisu popunila više od 5 godina. Temeljem dodatnih informacija, kao i povratno zahtjeva pojedinih policijskih uprava, broj je povećan jer postoji prioritetna potreba popunjavanja navedenih radnih mjesta već i u ovome trenutku.
 
Također, predlaže se da Policijska postaja Sesvete postane policijska postaja I. kategorije, a ne više mješovita policijska postaja, gdje bi poslove prometa preuzela I. Postaja prometne policije Zagreb, a sama postaja bi se preimenovala u IX. Policijsku postaju Zagreb te više ne bi bila postaja iz tzv. „prstena“, nego iz užeg gradskog područja.
 
Svi izneseni prijedlozi će se u narednom vremenu doraditi i ponovo uputiti prema Kabinetu i glavnoj radnoj skupini (u kojoj i Sindikat policije Hrvatske ima predstavnika) te će se zatim konačni prijedlog uputiti na službeno očitovanje sindikatima.
 
O svim daljnjim informacijama pravovremeno ćemo vas izvijestiti.