PU ISTARSKA

28.10.2022.

Obavijest o prijedlogu Dodatka I. Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike

Nastavno na određeni broj upita u svezi prijedloga Dodatka I. Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike, kojim bi se povećala osnovica za isplatu plaće i druga materijalna prava (božićnice, regresa i dara za dijete), obavještavamo vas kako bi se navedenim dodatkom riješilo pitanje kretanja osnovice.

U svezi upita oko povećanja koeficijenata, napominjemo da je sveobuhvatna reforma sustava plaća predviđena tijekom sljedeće godine, izradom Zakona o plaćama u državnim i javnim službama, u kojoj ćemo aktivno sudjelovati.

Trenutno vodimo razgovore o određenim korekcijama, osobito najnižih koeficijenata namještenika i državnih službenika i prije stupanja na snagu navedenog Zakona, ali navedeno se rješava na razini razgovora i prijedloga prema Vladi Republike Hrvatske, dok sama Vlada RH mora donijeti navedeni propis, ukoliko uspijemo usuglasiti izmjene kroz Uredbu o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u državnoj službi.

O daljnjim informacijama ćemo vas pravovremeno izvijestiti.