Službene stranice prvog hrvatskog policijskog sindikata

Sindikat Policije Hrvatske

povratak
Podijeli s prijateljima:
07.06.2017.

Priopćenje SPH - objava fotografija policijskih službenika na Facebook stranicama

U cijelosti dostavljamo pripćenje SPH prema medijima

Jučerašnje postupanje pojedinih saborskih zastupnika povodom provođenja sudske odluke - iseljenja na zagrebačkom Črnomercu izazvalo je opće zgražanje i konsternaciju kod velikog broja građana. 
 
Obratilo nam se na stotine ogorčenih građana, među kojima je i više desetaka policajaca i članova njihovih obitelji, koji su zgroženi jučerašnjim fotografiranjem policijskih službenika na osiguranju i objavom njihovih fotografija na Facebooku. 
 
Navedeno smatramo skandaloznim i očitim pozivom na napade na policajce. Sramota je da su ljudi koji svaki dan izlažu svoj život opasnosti za sigurnost građana, izloženi napadima saborskih zastupnika koji su prisegnuli da će poštovati Ustav i zakone Republike Hrvatske. 
 
Sramota je da izuzetno dobro plaćeni saborski zastupnici na ovakav primitivan način napadaju izrazito slabo plaćene policajce! 
 
U demokraciji je dopušteno boriti se za svoje ciljeve na sve zakonite, legalne načine, prije svega osobnim političkim angažmanom. Smatramo da je poštivanje Ustava i zakona države minimum koji se očekuje od svakog građanina, pa tako i od zastupnika u parlamentu, za koje se ne očekuje da se skrivaju iza imuniteta nakon svojih nezakonitih ponašanja!  
 

Dokumenti