Blog

Sastanak u Ravnateljstvu civilne zaštite

Danas, 29. lipnja 2023. godine, održan je sastanak predstavnika Ravnateljstva civilne zaštite i predstavnika Sindikata policije Hrvatske.
Na sastanku smo razgovarali o materijalno-financijskom položaju zaposlenika Ravnateljstva civilne zaštite. Ono što je utvrđeno je da smo svi svjesni da u ovom trenutku nije moguće povećavati koeficijente za pojedine kategorije poslova, do rješavanja navedenog na cjelokupnoj razini kroz novi Zakon o plaćama.
S druge strane, ono što se za sada može riješiti je poboljšanje opreme te mogućnost dodatnog ustrojavanja tj. povećavanja broja izvršitelja po pojedinim linijama rada.
Nastavno na navedeno, a sukladno dogovoru sa sastanka, Sindikat policije Hrvatske će od Vlade Republike Hrvatske očekivati da odobri dodatno sistematiziranje tj. zapošljavanje 60 službenika, od toga 30 službenika u Službi 112, a 30 u Državnoj intervencijskoj postrojbi Civilne zaštite – radi se o službenicima srednje stručne spreme, koji su nezamjenjivi u poslovima civilne zaštite i javne sigurnosti.
U sljedećoj fazi, nakon izglasavanja Zakona o plaćama u prvom i drugom čitanju, Sindikat policije Hrvatske i Ravnateljstvo civilne zaštite će zajednički pristupiti izradi uredbe koja bi definirala nazive novih radnih mjesta i koeficijente zaposlenih u državnoj službi, a u kojima bi se vrednovala složenost, opasnost i iskustvo koje je potrebno za obavljanje poslova svakog pojedinog radnog mjesta.
O daljnjim informacijama pravovremeno ćemo vas obavještavati.
PODIJELI