Blog

Potpisan Dodatak II. Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike

Obavještavamo vas kako je danas, 19. svibnja 2023. godine, potpisan Dodatak II. Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike, koji se primjenjuje od 1. lipnja 2023. godine.
Navedenim Dodatkom po prvi put u povijesti Republike Hrvatske, a u skladu s najnaprednijim sindikalnim dosezima zapadnih demokracija (poput npr. Savezne Republike Njemačke), ugovoreno je dodatno pravo za članove sindikata koji su pregovarali o Dodatku Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike (Sindikat policije Hrvatske i Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a) – regres za 2023. godinu u visini od 300,00 eura, a za ostale državne službenike i namještenike ugovoren je iznos regresa u visini od 250,00 eura.
Navedeno dodatno pravo ostvariti će svi članovi sindikata o kojima je poslodavac obaviješten od strane sindikata najkasnije do dana isplate regresa.
Također, Dodatkom II. ugovorne strane su sporazumno utvrdile da će Vlada službenicima i namještenicima isplatiti godišnju nagradu za uskršnje blagdane za 2024. godinu, o čemu će se razgovarati na jesen. 
O daljnjim informacijama pravovremeno ćemo vas izvijestiti.

Dokumenti:

PODIJELI