Blog

Policijska klapa Sv. Mihovil na zahvalnom hodočašću u Rim

Tristotinjak hodočasnika, članova Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva obrane i Ministarstva branitelja te Hrvatske vatrogasne zajednice, zajedno s njihovim obiteljima, sudjelovalo je na zahvalnom hodočašću u organizaciji Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj u povodu 25. obljetnice uspostave.
Hodočašće je trajalo od 18. do 24. rujna: počelo je u nedjelju Svetom misom u crkvi Uzvišenja Svetoga Križa na zagrebačkom Sigetu koju je predslavio vojni ordinarij u RH mons. Jure Bogdan s generalnim vikarom Vojnog ordinarijata don Markom Medom, vikarom za pastoral MORH-a don Slavkom Rajičem te petnaestoricom svećenika vojnih i policijskih kapelana, uz pjevanje Policijske klape „Sveti Mihovil” i Klape HRM „Sveti Juraj”.
Sveta misa je potom služena u bazilici sv. Franje Asiškog u Asizu, a u utorak u rimskoj bazilici sv. Pavla izvan zidina – predslavio ju je mons. Bogdan uz ostale svećenike, te zajedničko pjevanje obiju klapa i hodočasnika.
Trećeg dana hodočašća svi hrvatski hodočasnici sudjelovali su na općoj audijenciji pape Franje na Trgu sv. Petra, a Sveti Otac je pozdravio hodočasnike na čelu s biskupom Bogdanom.
Potom su klape zajedno otpjevale marijansku pjesmu „Rajska Djevo, Kraljice Hrvata”, a na kraju se Sveti Otac rukovao sa članovima klapa, koji su na dar dobili blagoslovljene svete krunice.
Svetu misu u hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu predslavio je mons. Bogdan te su klape ponovno uveličale misno slavlje, kao što su to učinile i dan kasnije na svetoj misi u bazilici sv. Petra u Vatikanu na hrvatskom jeziku.
Zadnjeg dana boravka u Rimu za sve hodočasnike i posjetitelje služena je sveta misa u bazilici sv. Ivana Lateranskog, a put se nastavio posjetom Padovi gdje je služena sveta misa u svetištu sv. Leopolda Bogdana Mandića.
Fotografije: Ured predsjednika RH, Ministarstvo unutarnjih poslova
Prev strelica 01 / 08 Dalje strelica
PODIJELI