Blog

Sastanak u Ministarstvu pravosuđa i uprave

Jučer, 29.11.2021. godine u prostorijama Ministarstva pravosuđa i uprave održan je sastanak predstavnika Sindikata policije Hrvatske s ministrom pravosuđa i uprave dr. sc. Ivanom Malenicom, ravnateljicom Uprave za zatvorski sustav i probaciju gđom. Janom Špero, ravnateljicom Uprave za službenički sustav gđom. Višnjom Tafrom i o.d. glavne tajnice Ministarstva pravosuđa i uprave gđom. Olgom Plazibat Novosel.
Teme sastanka su bile:
U svezi umirovljenja službenika pravosudne policiji predstavnici Ministarstva najavili su izradu internog akta – Odluke ministra s transparentnim kriterijima za umirovljenja službenika pravosudne policije, a konačni nacrt Odluke biti će prezentiran i dorađen u suradnji s predstavnicima Sindikata policije Hrvatske, koordinacije SPH za Zatvorski sustav.
Po pitanju premještaja i privremenih premještaja službenika pravosudne policije od strane predstavnika Ministarstva rečeno je da će se voditi računa da se u rješenjima o privremenim premještajima reguliraju materijalna prava sukladno čl. 50. Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike, a u skladu s pravomoćnim sudskim presudama.
Predstavnici Sindikata policije Hrvatske ukazali su na određene nepravilnosti u poštivanju odredbi Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike u pojedinim kaznenim tijelima te je dogovoreno da će koordinator Sindikata Upravi za zatvorski sustav i probaciju dodatno ukazati na konkretne slučajeve nepoštivanja primjene odredbi Kolektivnog ugovora kako bi se pronašlo rješenje navedene problematike. 
Također, na sastanku je otvoreno pitanje mogućnosti donošenja posebnog zakona koji bi se odnosio na službenike Zatvorskog sustava, a koji bi regulirao prava i ovlasti. 
PODIJELI