Blog

Priopćenje – SPH zatražio dva slobodna dana plaćenog dopusta za cijepljenje

Sindikat policije Hrvatske zatražio je od Vlade Republike Hrvatske potpisivanje dodatka Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike, kojim bi se svim državnim službenicima i namještenicima koji pristupe cijepljenju omogućila dva slobodna dana plaćenog dopusta. Ovime je Sindikat policije Hrvatske podržao javno iznesenu inicijativu Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, kojeg je i sam član.
Državni službenici i namještenici trebaju dobiti mogućnost korištenja dva slobodna dana plaćenog dopusta nakon primjene cjepiva, slično kao i u slučaju dobrovoljnog davanja krvi, kako bi se mogli oporaviti nakon cijepljenja, budući da je u takvim situacijama potreban oprez, iako su reakcije koje se javljaju kod određenog broja ljudi najčešće blaže.
Sindikat policije Hrvatske od ranije aktivno zagovara stajalište kako je u cilju suzbijanja pandemije bolesti COVID-19 potrebno omogućiti prioritetno cijepljenje policijskih službenika i svih ostalih državnih službenika i namještenika, koji žele primiti cjepivo. Također, smatramo kako bi mjera koju smo zatražili od Vlade Republike Hrvatske djelovala u smjeru promoviranja cijepljenja, a epidemiolozi i ostali zdravstveni stručnjaci upozoravaju kako ova pandemija neće završiti dok se ne procjepi dovoljan broj građana.
Stoga pozivamo Vladu Republike Hrvatske na reguliranje prava na dva slobodna dana plaćenog dopusta ili kroz Kolektivni ugovor, ili na način da Vlada svojom odlukom podrži naš zahtjev te odobri svim državnim službenicima i namještenicima dane plaćenog dopusta, kao što je bilo učinjeno Odlukom o odobrenju plaćenog dopusta državnim službenicima i namještenicima s područja pogođenih potresom od 29. prosinca 2021. godine.
U nastavku možete vidjeti u cijelosti dopis inicijative prema Vladi RH .

Dokumenti:

PODIJELI