Blog

Priopćenje – Sindikat policije Hrvatske najoštrije osuđuje najnoviji napad na policijske službenike

Sindikat policije Hrvatske najoštrije osuđuje najnoviji napad na dvojicu policajaca na zagrebačkom Žitnjaku, još jedan u nizu kojima smo svjedočili u posljednje vrijeme. Duboko zabrinjava porast broja iznimno bezobzirnih i otvorenih napada na policijske službenike tijekom obavljanja redovnog policijskog posla. Silina najnovijeg napada, masovnost sudjelovanja počinitelja u istom te činjenica da se napad dogodio na zagrebačkim ulicama usred dana govore do koje su mjere počinitelji postali krajnje drski.
Sindikat policije Hrvatske zahtjeva žurno privođenje svih počinitelja, utvrđivanje svih okolnosti napada te procesuiranje odgovornih osoba. Pozivamo Policijski upravu zagrebačku i Ministarstvo unutarnjih poslova da na ovaj slučaj stavi sve raspoložive policijske resurse do njegova rješenja. Ovakav događaj je put u anarhiju i krajnju nesigurnost za hrvatske građane, koji će steći dojam da nisu sigurni na ulicama vlastitih gradova.
Kako uvijek naglašavamo, napad na policajca je napad na hrvatsku državu. Događaji poput ovoga su nedopustivi, a društvena atmosfera u kojoj takvi činovi postaju prihvatljivi je prijetnja samim temeljima našeg društva. Za takvu pojavu krivimo olaki pristup dosadašnjim slučajevima u kojima se policajce tijekom obavljanja dužnosti vrijeđalo, pljuvalo i napadalo. Ovo sada su samo plodovi dugih godina zanemarivanja opasnih društvenih fenomena. Hrvatska policija zaslužuje bolje od ovoga!
PODIJELI