Blog

Sastanak pregovaračkih odbora Vlade Republike Hrvatske i sindikata državnih službi za pregovore o sklapanju Dodatka Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike

Danas, 28. listopada 2020. godine, održan je prvi sastanak pregovaračkih odbora Vlade Republike Hrvatske i sindikata državnih službi za pregovore o sklapanju Dodatka Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike.
Na navedenom sastanku predstavnici Vlade RH su iznijeli aktualne podatke o gospodarskim kretanjima, punjenju proračuna, deficita i drugih parametara te su se obvezali da će do sljedećeg sastanka dostaviti svoje prijedloge za sklapanje Dodatka IV Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike.
Predstavnici Sindikata policije Hrvatske iznijeli su stajalište kako je na snazi potpisani Kolektivni ugovor za državne službenike i namještenike i pripadajući Dodaci I, II i III, kojima su regulirana materijalna prava svih zaposlenih u državnim službama u ovoj godini, zaključno s 1.01.2021. godine (uključujući povećanje 2+2% osnovice i isplata božićnice u visini od 1.500,00 kuna za 2020. godinu).
Napominjemo kako smo s pravnog stajališta u potpunosti sigurni kako sadašnje odredbe Kolektivnog ugovora i potpisanih dodataka ne omogućavaju promjene niti produljenje rokova ugovorenih povećanja osnovice i isplate ostalih materijalnih prava u ovoj godini, zaključno s 1.01.2021. godine. 
Nakon zaprimanja prijedloga Dodatka IV Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike od strane Pregovaračkog odbora Vlade RH, o istom ćemo vas pravovremeno izvijestiti.
PODIJELI