Blog

Rezultati izjašnjavanja članstva – Prijedlog Dodatka Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike i Dodatka Sporazumu o visini dodatka i dinamici isplate dodatka u osnovnoj plaći za policijske službenike

Kao što smo vas već izvijestili, Predsjedništvo Sindikata policije Hrvatske je 7. svibnja 2020. godine usvojilo čvrst stav da NE PRIHVAĆA prijedloge Vlade Republike Hrvatske za potpisivanje Dodatka III Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike i Dodatka Sporazumu o visini dodatka i dinamici isplate dodatka u osnovnoj plaći za policijske službenike te je provedbom izjašnjavanja zatražilo podršku članstva u navedenom stavu.
Smatramo kako smo svoju solidarnost pokazali radom u najtežim uvjetima posljednjih mjeseci, kada smo uz medicinske djelatnike bili na prvoj crti borbe protiv epidemije.
Ovim putem izvještavamo vas kako su članovi Sindikata policije Hrvatske i drugi zaposlenici državnih službi na provedenom izjašnjavanju velikom većinom od 99,9 posto glasova podržali odluku Predsjedništva SPH o odbijanju prijedloga predmetnih dodataka. Izjašnjavanju se odazvalo 7327 zaposlenika državnih službi, kako članova Sindikata policije Hrvatske (6226 zaposlenika), tako i nečlanova  (1101 zaposlenik). 
Želimo zahvaliti svima koji su se u kratkom roku odazvali izjašnjavanju te popunjavanjem anketnog listića podržali naš stav.
Danas, 18. svibnja 2020. godine očitovali smo se na prijedloge Vlade Republike Hrvatske i još jednom potvrdili naš stav da NE PRIHVAĆAMO niti jedan od navedenih prijedloga.
PODIJELI