Blog

Sastanak pregovaračkih odbora Vlade Republike Hrvatske i sindikata državnih službi

Danas, 6. svibnja 2020. godine, održan je prvi sastanak pregovaračkih odbora Vlade Republike Hrvatske i sindikata državnih službi za pregovore o sklapanju Dodatka Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike i Dodatka Sporazuma o visini dodatka i dinamici isplate dodatka u osnovnoj plaći za policijske službenike. 
Vlada RH je iznijela svoj prijedlog za odgodu ugovorenog povećanja osnovice plaće u lipnju i listopadu po 2%, kao i ukidanje božićnice i regresa za 2020. godinu te jubilarnih nagrada. 
Također, Vlada RH predložila je odgodu povećanja dodatka u osnovnoj plaći za policijske službenike SSS od dodatnih 1% od 1. lipnja 2020. godine i dodatka u osnovnoj plaći za policijske službenike VŠS i VSS od 3% od 1. rujna 2020. godine, koji su regulirani Sporazumom o visini dodatka i dinamici isplate dodatka u osnovnoj plaći za policijske službenike od 18. prosinca 2019. godine. Prijedlog Vlade RH je suspenzija navedenih povećanja do 31. prosinca 2020. godine.
Sindikat policije Hrvatske odbio je sve prijedloge pregovaračkog odbora Vlade RH te je iznio svoje stajalište da su razgovori o odustajanju od Sporazuma neprihvatljivi jer se tu ne radi o povećanjima, već o kompenzaciji zbog zaostalih plaća policijskih službenika.
Narednih dana od strane Vlade RH očekujemo pisani prijedlog Dodatka Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike i Dodatka Sporazuma o visini dodatka i dinamici isplate dodatka u osnovnoj plaći za policijske službenike, na koje ćemo se službeno očitovati.
O daljnjem tijeku pregovora pravovremeno ćemo vas informirati.
PODIJELI