Blog

Konzultativni sastanak između predstavnika Vlade Republike Hrvatske i sindikata državnih i javnih službi

Jučer, 23. travnja 2020. godine, održan je konzultativni sastanak između  predstavnika Vlade Republike Hrvatske i sindikata državnih i javnih službi na temu materijalnih prava državnih i javnih službenika. Najvažnije je naglasiti da smo na sastanku zauzeli stav kako nema smanjivanja plaća policijskim službenicima, državnim službenicima i namještenicima, kao i ostalim članovima Sindikata policije Hrvatske.
Vlada RH nam je predstavila trenutnu situaciju oko gospodarske krize uzrokovane eskalacijom pandemije koronavirusa. Sinidikati su iznijeli pred Vladom svoje stavove.
  
Sindikat policije Hrvatske ne traži bonuse, ali odbija smanjenje bilo kakvih materijalnih prava policijskim službenicima i državnim službenicima i namještenicima, pravosudnim policajcima, probacijskim službenicima, carinicima, vatrogascima te liječnicima i medicinskom osoblju.
Uz liječnike i medicinsko osoblje smo najizloženiji riziku od zaraze jer policijski službenici čuvaju državnu granicu, vrše intervencije, provjeravaju oboljele te su samim time izloženi riziku od obolijevanja i prijenosu bolesti na druge ljude.
I dalje čvrsto stojimo pri stavu da se materijalna prava ne mogu smanjivati, pogotovo zato što i dalje punimo državni proračun, a plaće su u policiji i sada, bez smanjenja, mizerne i preniske za posao koji se obavlja.
O daljnjem tijeku pregovora pravovremeno ćemo vas informirati.
PODIJELI