Blog

Priopćenje – Reakcija Sindikata policije Hrvatske na prijedloge za smanjenje plaća

Sindikat policije Hrvatske odlučno odbacuje zahtjeve za smanjenje plaća u javnom sektoru koje pojedini neodgovorni političari ovih dana plasiraju u javni prostor. U trenucima kad nekima od zaposlenika u javnom sektoru, među koje svakako spadaju zdravstveni radnici i policajci, predstoje najteži dani u karijeri, pozivanje na smanjivanje njihovih plaća samo unosi nemir među njih.
Stupajući u službu bili smo svjesni da s policijskim poslom dolazi i suočavanje s raznim rizicima. Ovih se dana uobičajenim rizicima kojima su policijski službenici inače izloženi pridružuje i prijetnja od zaraze potencijalno smrtonosnom zaraznom bolešću uzrokovanom virusom COVID-19. Policajci prihvaćaju i taj rizik te će savjesno obavljati svaku dužnost koja im u predstojećim danima biti povjerena, ali ne zaslužuju da, dok su oni na cesti, pojedini političari iz svojih udobnih domova i ureda pozivaju na smanjenje njihovih materijalnih prava.
Stoga ovim putem apeliramo na Vladu Republike Hrvatske i Ministarstvo unutarnjih poslova da odbaci pozive za smanjenje plaća u javnom sektoru, pogotovo one policijskih službenika i zdravstvenih djelatnika.
PODIJELI