Blog

Zaštitna sredstva – koronavirus

U medijima se pojavila informacija kako na društvenim mrežama kolaju fotografije dezinficijensa koje su policijski službenici dobili na korištenje na graničnim prijelazima, a istima je rok istekao prije 3, odnosno prije 5 godina.
Nastavno na navedeno, prema Ministarstvu unutarnjih poslova uputili smo dopis kojim smo zatražili provjeru navedenih tvrdnji. Ukoliko su policijskim službenicima zaista podijeljena zaštitna sredstva koja su zbog isteka roka trajanja neupotrebljiva i neefikasna, inzistirali smo da se ista automatski povuku iz upotrebe i zamijene valjanim dezinficijensima. 
Naglasili smo i kako je adekvatna zaštitna sredstva potrebno omogućiti svim policijskim službenicima, kako onima koji zbog prirode posla na graničnim prijelazima i u drugim situacijama dolaze u kontakt s osobama koje dolaze iz rizičnih područja, tako i onima koji nisu izravno angažirani na državnoj granici, ali se u radu susreću s velikim brojem ljudi. Dodatno smo upozorili da su riziku izloženi i svi državni službenici koji rade s ljudima, a osobito oni koji rade na izdavanju radnih dozvola i prijava boravišta stranaca te sličnim poslovima koji ih potencijalno dovode u kontakt s osobama koje dolaze iz žarišta zaraze. 
Dopis u cijelosti možete pročitati u nastavku.
PODIJELI