Blog

Priopćenje SPH – Podrška policijskim službenicima angažiranima na GP Maljevac

Sindikat policije Hrvatske izražava svoju potporu policijskim službenicima angažiranima na poslovima zaštite hrvatske granice na Graničnom prijelazu Maljevac. Naši kolege suočeni s masovnim pokušajem nasilnog ilegalnog prelaska državne granice proživljavaju iznimno velike izazove u teškim radnim uvjetima.  
Koristimo ovu priliku da zlurade najave u pojedinim medijima i na društvenim mrežama, prema kojima hrvatski policajci priželjkuju nasilni okršaj s ilegalnim imigrantima, ocijenimo posve deplasiranima i neprimjerenima težini situacije. Zadaća hrvatskih policajaca je zaštita ustavnopravnog poretka i teško da se u nekom primjeru može zornije prikazati ispunjenje te zadaće nego u postupanju na GP Maljevac.
Ujedno napominjemo da bi bilo koji policajac koji bi dopustio prelazak granice osobi bez odgovarajuće dokumentacije prekršio zakon. Nadamo se da će se kriza na Maljevcu u najskorijem roku riješiti suradnjom hrvatskih i bosanskohercegovačkih vlasti, bez težih posljedica za živote i zdravlje ljudi.
PODIJELI