Blog

Povrat 2 i 4% dodataka VŠS i VSS

Ovim putem pozdravljamo današnju odluku Vlade Republike Hrvatske o povratu oduzetih 2 i 4 % dodataka za povećanu opasnost za život i zdravlje i odgovornost u sustavu hijerarhije rukovođenja policijskih službenika VŠS i VSS koji su 2016. godine jednostrano i nepravedno umanjeni od strane tadašnjeg čelništva MUP-a.

Sindikat policije Hrvatske je od samog donošenja odluke o smanjenju navedenih dodataka svoje aktivnosti usmjerio ka njihovom povratu te navedeno inicirao na svim sastancima s ministrom unutarnjih poslova. Naša opravdana argumentacija je i prihvaćena od strane ministra unutarnjih poslova. Sukladno našim prijašnjim najavama (koje su bile u skladu s dogovorom sa sastanka s čelništvom MUP-a) kako će se povrat navedenih oduzetih dodataka dogoditi tijekom ove godine, nakon što se ostvare za to potrebni uvjeti (osiguranje dovoljnih novčanih sredstava), danas se to konačno i dogodilo.

Ovim putem koristimo priliku da zahvalimo Ministarstvu unutarnjih poslova i ministru dr. sc. Davoru Božinoviću koji su uvažili sve argumente koje smo iznosili, osigurali potrebna novčana sredstva te Vladi RH predložili donošenje Uredbe kojom bi se ispravila nepravda učinjena policijskim službenicima više i visoke stručne spreme 2016. godine, a što je danas na sjednici Vlade RH i učinjeno. Uredba se primjenjuje s 1. kolovozom 2018. godine te će uvećanje dodataka policijskih službenika VSS i VŠS biti vidljivo na plaći koja će biti isplaćena u rujnu.

Napominjemo da je to samo jedna u nizu mjera za poboljšanje položaja policijskih službenika te ćemo vas o ostalima izvještavati sukladno njihovoj realizaciji, kako smo i najavili u našim prijašnjim dopisima (povrat smanjenih beneficija, usklađivanje i ostalih koeficijenata SSS, daljnje povećanje plaća svim policijskim službenicima…).

PODIJELI