Blog

Isplata razlike naknade troškova prijevoza

Prema trenutno dostupnim informacijama, obavještavamo vas kako bi se u petak, 27. travnja 2018. godine trebala izvršiti isplata razlike putnih troškova za mjesece prosinac 2017. te siječanj, veljaču i ožujak 2018. godine, a sukladno Izmjenama Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike od 1. veljače 2018. godine. 
Razlika bi trebala biti isplaćena svima onima kojima je, sukladno navedenim Izmjenama (a što su potvrdila i tumačenja Zajedničke komisije od 2. i 21. ožujka 2018. godine), za navedene mjesece trebala biti isplaćena viša naknada troškova prijevoza u odnosu na isplaćene.
Za one koji imaju zaštićene račune, obzirom da je naknada troškova prijevoza na posao i s posla  izuzeta od ovrhe, razlika naknade putnih troškova bi trebala biti isplaćena na blagajnama računovodstva Ministarstva unutarnjih poslova u Sjedištu i policijskim upravama. Sličan je slučaj s onima koji su u međuvremenu iz nekog razloga prestali s radom (odlazak u mirovinu, otkaz, prelazak u drugo državno tijelo i dr.).
Ukoliko se navedena isplata ne ostvari te vam nije isplaćena razlika ili smatrate da vam je trebao biti isplaćen viši iznos, sve informacije i konzultacije oko daljnjih koraka moći ćete ostvariti u narednom razdoblju, putem vaših glavnih podružnica Sindikata policije Hrvatske.
PODIJELI