Blog

Isplata naknade troškova prijevoza – tumačenja Zajedničke komisije

U nastavku vam dostavljamo tumačenja Zajedničke komisije sa sjednica održanih 2. i 21. ožujka 2018. godine na kojima je razriješen veći dio odredbi o prijevozu, s time da je potrebno protumačiti  još određene odredbe. Ostatak upita o prijevozu bit će prioritet na sljedećim sjednicama, o čemu ćemo vas pravovremeno izvijestiti.
Među najvažnijim tumačenjima izdvajamo:
Detaljnije pročitajte u Izvadcima Zajedničke komisije od 2. i 21. ožujka 2018. godine.
Ukoliko ste uočili da vam je naknada za prošli mjesec isplaćena u pogrešnom iznosu (a razliku u vašu korist vam je potvrdilo jedno od tumačenja Zajedničke komisije), možete podnijeti Zahtjev za zaštitu prava (ukoliko to već niste učinili), ili možete pričekati isplatu naknade troškova prijevoza u sljedećem mjesecu u kojem je Ministarstvo unutarnjih poslova obvezno izvršiti korekcije sukladno navedenim tumačenjima.
Ujedno, obzirom da je veći broj pitanja razriješen, očekujemo isplatu razlike za protekle mjesece, a ukoliko se to ne dogodi, ovim putem pozivamo da se nakon isplate plaće za mjesec ožujak koja se isplaćuje u travnju, obratite Sindikatu policije Hrvatske radi pripreme za pokretanjem tužbe zbog isplate razlike naknade troškova prijevoza, a na koje ostvarujte pravo prema odredbama Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike. 

Dokumenti:

PODIJELI