Blog

Koordinacija sindikata koji djeluju u MUP-u – sastanak u Ravnateljstvu policije

Poštovani, 
dana  14. 12. 2016. godine u Ravnateljstvu policije, a na inicijativu Glavnog ravnatelja policije gospodina Marka Srdarevića, održan je sastanak s predstavnicima reprezentativnih sindikata (SPH, NSD MUP-a i SDLSN).
Glavni ravnatelj policije ukratko je naznačio što namjerava učiniti da bi se u sustav vratilo više nego potrebno povjerenje kako policijskih službenika tako i  građana. Svjestan je nezadovoljstva koje je primjetno u sustavu na svim razinama te mu je želja što više motivirati policijske službenike da još više i kvalitetnije obavljaju svoj posao.
U tom smislu, od 01. siječnja iduće godine krenulo bi se s kontinuiranim nagrađivanjem policijskih službenika, za što je u proračunu osigurano 2 milijuna kuna te će biti nužno mijenjati i Pravilnik koji regulira ovo pitanje. Prema projekcijama nagrađivanjem bi bilo obuhvaćeno 1800 – 1900 policijskih službenika godišnje.
Iako je Glavni ravnatelj namjerno kao zadnju temu spomenuo reorganizaciju, mi je ističemo odmah na početku. Prema njegovim riječima, reorganizacija je planirana najranije za 01. siječnja 2018. godine. Ono što je najvažnije nitko neće ostati bez posla. Međutim, ono što se trenutno radi i provodi je plan reorganizacije PNUSKOKA i kriminalističke policije u Sjedištu.
Od ostalih problema koje je Glavni ravnatelj spomenuo kao važne i na čijem će rješavanju odmah početi raditi ističemo sljedeće:
Obzirom na veliki broj problema, Glavni ravnatelj je istaknuo da mu je želja raditi paralelno na rješavanju svih, ali je svjestan da će za neke biti potrebno puno vremena, osobito ako njihovo rješavanje uključuje znatnija financijska sredstva.
Predstavnici sindikata su zahvalili na pozivu na sastanak te čestitali Glavnom ravnatelju na imenovanju.  U  svom obraćanju zapravo su skrenuli pozornost na činjenicu da sindikati već godinama upozoravaju na  spomenute probleme i predlažu neka rješenja, ali do sada nije bilo razumijevanja niti želje da se oni riješe.  Sa željom da što uspješnije obavlja ovu odgovornu funkciju sindikati su Glavnom ravnatelju ponudili i suradnju gdje god se za to ukaže potreba.  
                                                                                      S poštovanjem,
Predsjednik SPH, Dubravko Jagić
Predsjednik NSD MUP-a, Zdravko Lončar
Predsjednik SDLSN RH, Boris Pleša 

Dokumenti:

PODIJELI