Blog

Priopćenje SPH – eksplozija u Varaždinskim Toplicama

U cijelosti prenosimo današnje priopćenje Sindikata policije Hrvatske_x000D_

Sindikat policije Hrvatske ovim putem izražava zahvalnost policijskim službenicima Policijske postaje Novi Marof koji su jučer, 7. studenog 2016. godine, u kasnim popodnevnim satima, svojim pravodobnim postupanjem spriječili još veću tragediju čime su iskazali izuzetnu hrabrost.
Naime, jučer, oko 17:30 sati višestruko prijavljivani i prepraćivani obiteljski nasilnik (kojeg je policija u dva navrata 1. i 3. studenog ove godine dovodila na sud, a suci ga puštali na slobodu) je u Varaždinskim Toplicama, u stanu u kojem je boravio, otvorio dovod plina i namjerno izazvao eksploziju, pri čemu je i ozlijeđeno troje građana, dok je sam počinitelj kasnije pronađen mrtav. Samo zahvaljujući hrabroj i pravovremenoj reakciji naših kolegica i kolega koji su zatvorili promet, evakuirali građane i zatvorili dovod plina s vanjske strane zgrade, spriječena je još veća tragedija i stradavanje građana. Nažalost, tom prigodom je ozlijeđen i naš kolega i član, kojem ovim putem želimo uspješan i brz oporavak, kao i ostalim ozlijeđenim građanima.
Također, i ovom prigodom ukazujemo na često olako i neodgovorno puštanje na slobodu nasilnika koje policija dovodi na sudove, zbog čega se često i sami zapitamo o učinkovitosti pravne države.  
S poštovanjem,
Predsjednik SPH
Dubravko Jagić
PODIJELI