Blog

Objava slobodnih radnih mjesta policijskih službenika

U nastavku vam dostavljamo dopis upućen prema ministru unutarnjih poslova

Poštovani,
sukladno čl. 18. Zakona o policiji, kao i Pravilniku o sadržaju i dostupnosti informacija o slobodnim radnim mjestima policijskih službenika te načinu objave popisa slobodnih radnih mjesta, sastavu i načinu rada povjerenstva za odabir kandidata za premještaj (NN 113/12) donesenom temeljem istoga, popisi slobodnih radnih mjesta policijskih službenika koji se namjeravaju popuniti, objavljuju se dva puta godišnje na web stranici Ministarstva, najkasnije do 1. ožujka i do 1. listopada. 
Svjesni smo ograničenja koje ste imali kao tehnički ministar, no smatramo da objavom novih slobodnih radnih mjesta ne bi prekoračili ovlasti tehničkog ministra jer se radi o redovnoj proceduri, unaprijed predviđenom zakonom i propisanom Pravilnikom, a koja ne bi imala veze s time da li je Vlada redovna ili tehnička. 
Napominjemo da je navedeno pravo policijskih službenika da budu informirani o slobodnim radnim mjestima te mogućnostima policijskog obrazovanja jedna od stvari koje je Republika Hrvatska implementirala u Zakonu o policiji tijekom postupka pristupanja Europskoj uniji, a temeljem preporuka Europske komisije, u skladu s pravnom stečevinom i najboljom praksom Europske unije.
Obzirom na sve navedeno, molimo da nas obavijestite kada će biti objavljen popis slobodnih radnih mjesta policijskih službenika.
PODIJELI