Blog

Pravilnik o izmjenama Pravilnika o unutarnjem redu MUP-a i Uredba o izmjenama Uredbe o plaćama policijskih službenika – ispravak i provjera koeficijenata

MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA RH
K A B I N E T    M I N I S T R A 
n/r ministra g. Vlahe Orepića

 

Poštovani,

u Uredbi o izmjenama uredbe o plaćama policijskih službenika (NN 40/2016) od 30. travnja 2016. godine uočena je očita greška. Naime, navedenom Uredbom, za radno mjesto policijski službenik za maloljetničku delinkvenciju predviđen je osnovni koeficijent 1,067  te dodatak 18% čime je smanjen dosadašnji osnovni koeficijent od 1,358 i dodatak od 20%.

Također napominjemo kako je u Pravilniku o izmjenama Pravilnika o unutarnjem redu MUP-a od 05. svibnja 2016. godine za navedeno radno mjesto predviđen dodatak od 16%. (manji nego u Uredbi). 

Radi se o očitoj pogrešci jer se za radno mjesto VSS utvrđuje koeficijent VŠS, a navedenom Uredbom sniženi su samo dodaci, a ne i osnovni koeficijent, stoga je navedeno potrebno žurno ispraviti.

Također, tražimo da se izvrši provjera svih ostalih koeficijenata i dodataka iz nove Uredbe o plaćama kako bi se utvrdilo da nije možda došlo do još nekih pogrešaka.

Molimo da nas o poduzetom obavijestite pisanim putem u što kraćem roku.

S poštovanjem,

 Predsjednik SPH
Dubravko Jagić 

O tome obavijest:

  • g. Stjepan Lončarica, pomoćnik ministra unutarnjih poslova

259_11-05-2016 članovi i povjerenici – MUP – Pravilnik o unutarnjem redu i Uredba o plaćama PS – ispravak koeficijenata.pdf

PODIJELI