Blog

Odora državnih službenika – inicijativa

MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA_x000D_
KABINET MINISTRA

n/r ministra g. Vlahe Orepića

_x000D_
Poštovani,

ovim putem želimo ukazati na problem koji postoji već duži niz godina, a vezan je za zaduživanje primjerene i ujednačene odore za obavljanje poslova i zadaća na radnim mjestima državnih službenika Ministarstva unutarnjih poslova koji svoju službenu zadaću obavljaju u izravnom kontaktu s građanima (tzv. šalterski službenici).

Naime, navedeni državni službenici prvi su kontakt građana s Ministarstvom unutarnjih poslova, stoga smatramo da nošenje prepoznatljive službene odjeće odaje sigurnost i šalje poruku da su isti dio uređenog sustava MUP-a te da se jednoobrazno odjeveni mogu kvalitetnije poistovjetiti s očekivanjima od MUP-a te vjerodostojno predstavljati ugled svih nas. 

Napominjemo kako smo prošle godine prema MUP-u uputili našu inicijativu u svezi predmetne tematike te smo na istu zaprimili odgovor Uprave za pravne poslove i ljudske potencijale u kojem smo izvješteni kako MUP pozdravlja prijedloge Sindikata policije Hrvatske, no kako u 2015. godini nisu osigurana sredstva za nabavu primjerene i ujednačene službene odjeće za šalterske službenike, već da će se u narednoj godini težiti planiranju istih.

Slijedom navedenog, a obzirom da je tijeku izrada novog državnog proračuna, molimo da razmotrite našu inicijativu te da se za navedenu svrhu osiguraju financijska sredstva. 

Molimo da nas o navedenom izvijestite pisanim putem.

S poštovanjem, 

Predsjednik SPH

Dubravko Jagić

PODIJELI