Blog

Anketni upitnik Europske policijske unije – rad s izbjeglicama

Poštovani,

Europska policijska unija (EPU) provodi neovisno istraživanje među policijskim službenicima angažiranima u radu s izbjeglicama. Glavni predmet istraživanja su uvjeti rada i način na koji policijski službenici koji se u svom radu susreću s izbjeglicama doživljavaju svoj posao.

Ovaj je upitnik namijenjen svim policijskim službenicima i službenicama koji rade u policiji u europskim državama, a svrha mu je analiza sljedećega:

• Kako se primjenjuje politika prema izbjeglicama i kako policijski službenici doživljavaju te mjere

• Uvjeti rada policijskih službenika te utjecaj tih uvjeta

Upitnik je na engleskom i na hrvatskom jeziku, a možete ga popuniti na naslovnici web stranice SPH ili na sljedećem linku: https://nl.surveymonkey.com/r/EPUen-croatian .

Pitanja su podijeljena u sljedeće kategorije: općenito, provedba, radni zadaci, zdravlje, agresija i nasilje, stanje u izbjegličkim centrima, sigurnost, vlastiti doživljaj i informacije.

Napominjemo kako nije nužno odgovoriti na sva pitanja, no svakako je poželjno popuniti što više, kako bi ukupna slika bila što jasnija.

Rezultati ovog istraživanja biti će predstavljeni Europskom parlamentu u cilju poboljšanja uvjeta rada policijskih službenika koji rade s izbjeglicama na području cijele Europe, stoga ovim putem pozivamo sve policijske službenike koji rade (ili su radili) s izbjeglicama da se, u što većem broju, odazovu popunjavanju ovog upitnika, a kako bi pomogli u ispunjavanju gore navedenog cilja. Krajnji rok za popunjavanje istoga je 1. ožujak 2016. godine.

U slučaju nejasnoća prilikom popunjavanja upitnika, molimo da se obratite na sljedeći mail: Europeanpoliceunion@hotmail.com .

S poštovanjem,
Predsjednik SPH
Dubravko Jagić

PODIJELI