Lovrinović: Nećemo rezati plaće u javnom sektoru

 

Gost Dnevnika N1 bio je izabrani zastupnik Mosta Ivan Lovrinović.

Koji je, među ostalim, komentirao najave smanjivanja plaća u javnom sektoru.
U prilogu prenosimo vijest o navedenom s portala N1 Hrvatska: 

Koje su prve reforme i potezi nove vlade?

Kako to da je Most odustao od uvjeta o nestranačkom mandataru?

Mi smo se zalagali i govorili o tripartitnoj vladi i tu bi najbolje rješenje bilo nestranački madnatar. To što je prije bilo, ja ne znam. Činjenica je da Orešković nije član niti jedne stranke.

Hoćete li nastaviti smanjivati deficit?

Ostaje za vjerovati onom što je rekao Lalovac. On je ozbiljan čovjek i odigrao je veliku ulogu u rješavanju problema oko švicarskog franka. Treba najprije vidjeti u čemu su problemi. Deficit treba  smanjiti. Najveći problem su kamate na javni dug koje iznose 13 milijardi kuna godišnje – to je rak rana. Treba poduzimati sve mjere, a fokus će biti na povećanju prihodovne strane proračuna.

Nećemo rezati plaće u javnom sektoru, ali ćemo raditi racionalizaciju u javnom sektoru, a to je vezano za reformu lokalne uprave i samouprave. Uvjereni smo da ćemo tijekom 2016. napraviti poboljšanja  vezano za javni dug.

Što ćete rezati?

Mi na rashodovnoj strani nemamo šta puno rezati. Kad su u pitanju plaće to nećemo rezati, ali kad je riječ o upravi, općine, županije – to samo po sebi govori da će racionalizacija tog segmenta donijeti uštede. Ja želim demantirati i umiriti sindikate da ova vlada neće biti proturadnička vlada. Bit ćemo socijalno osjetljivi.

Koliko ministarstava želi Most?

Mi ćemo, shodno našem postotku i udjelu zastupnika u ovom kolaču, se boriti da dobijemo toliko minstarstava. Nismo bahati i gramzivi. Mi želimo stručne ljude jer imamo samo 2016. godinu da provedemo promjene jer ako se to ne dogodi u 2017. će za Hrvatsku biti kasno.

Izvor: N1 Hrvatska
http://hr.n1info.com/a94105/Vijesti/Lovrinovic-Necemo-rezati-place-u-javnom-sektoru.html

PODIJELI