Blog

Cijepljenje protiv gripe za sezonu 2015./2016. godinu

Poštovani,

obzirom na nadolazeću sezonu gripe ovim putem ukazujemo na preporuku Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) upućenu prema Ministarstvu unutarnjih poslova kojom se, kao i ranijih godina, preporuča cijepiti šalterske službenike.

Sukladno navedenom, Sektor za upravljanje ljudskim potencijalima MUP-a je od policijskih uprava  zatražio da zaduže osobe koje će kontaktirati odgovorne osobe u nadležnom Županijskom zavodu za javno zdravstvo, te da se izvrši popis zainteresiranih šalterskih službenika za cijepljenje protiv gripe.

Također, cijepljenje protiv gripe preporuča se i za policijske službenike koji rade ili će raditi s u bliskom kontaktu s izbjeglicama u tranzitnim centrima ili prihvatilištima.

Ujedno, navedeno je kako je zainteresiranim policijskim službenicima potrebno  omogućiti cijepljenje, kako za one koji su već uključeni u rad s izbjeglicama tako i prije samog upućivanja na rad. Policijski službenici koji se tek upućuju na rad cijepljenje će obavljati prije upućivanja, u organizaciji matične policijske uprave u nadležnim Županijskim zavodima za javno zdravstvo gdje se nalaze tranzitni ili izbjeglički centri za one koji se tamo zateknu na radu.

S poštovanjem, 

Predsjednik SPH
Dubravko Jagić

PODIJELI