Priopćenje SPH – zahvala policijskim službenicima!

Poštovani, 
_x000D_
u cijelosti objavljujemo priopćenje Sindikata policije Hrvatske:

“Proteklih tjedana svjedoci smo velike izbjegličke i humanitarne krize na području Republike Hrvatske. Isto tako, svjedoci smo i nadljudskim naporima policijskih službenica i službenika koji svakodnevnim angažmanom čuvaju teritorij RH, granične prijelaze i prostore u kojima su smještene izbjeglice, profesionalno i odgovorno obavljaju svoj posao, te uvelike pridonose tome da ova humanitarna kriza ne eskalira.
_x000D_
Svjesni smo da je situacija teška i da je posao zahtjevan, stoga ovim putem još jednom iskreno i s ponosom zahvaljujemo svim kolegicama i kolegama koji profesionalno i časno obavljaju svoj posao, čuvaju živote, osobnu sigurnost i imovinu građana Hrvatske, te prvenstveno što poštuju temeljna prava čovjeka i štite dostojanstvo svake ljudske osobe. Baš onako kako prisežu generacije policajaca završetkom školovanja i početkom rada u MUP-u.
_x000D_
Također, ponavljamo apel svim građanima da pruže podršku policijskim službenicima u obavljaju ovih izuzetno zahtjevnih zadaća, te još jednom ukazujemo da se policija ne smije zanemariti, a od države očekujemo da osigura dovoljan broj policijskih službenika, njihov dobar materijalni položaj, kao i njihovu dobru opremljenost i zakonsku zaštićenost, jer se na sigurnosti ne smije štedjeti što već godinama tvrdimo, a što je ova humanitarna kriza i potvrdila.”

S poštovanjem, 
Predsjednik SPH
Dubravko Jagić
PODIJELI