Blog

Poštovani, 
_x000D_
u cijelosti objavljujemo priopćenje SPH:

Sindikat policije Hrvatske najoštrije osuđuje reakcije pojedinaca, čak i pojedinih medija, na okolnosti neprimjerenih riječi izrečenih u navodnom „bećarcu“ koji je bio izravno upućen policijskoj službenici, čime je došlo do njenog grubog vrijeđanja, te vrijeđanja njezinog dostojanstva kao osobe, žene i policajke.

Medijski natpisi o riječima upućenim policijskoj službenici su nepotpuni i neistiniti, te je sam tekst upućen policijskoj službenici daleko uvredljiviji od onog koji se prezentira u medijima, kao i način na koji je on izrečen.

Čak i tekst koji je prezentiran u medijima izravno vrijeđa policijske službenice, naše članice, i nema veze s tradicijom i narodnim običajima, već s pristojnošću, a možda čak i s netalentiranošću za pravim slavonskim bećarcem, koji je senzualan i „zavodljiv“, a ne uvredljiv, seksistički i primitivan.

Zbog svega navedenog, ovim putem tražimo, kako od Ministarstva unutarnjih poslova, Javne pravobraniteljice,  tako i od drugih nadležnih institucija da hitno odreagiraju povodom ovog slučaja, a od medija, kao i njihovih udruženja, tražimo da se javno ograde od natpisa kojima se pokušava banalizirati izravni napad na žensko dostojanstvo i spolnu jednakost.

Ne želimo da se vrijeđa pravi slavonski bećarac i njegova stoljetna tradicija stajanjem u obranu tekstova uvredljivog sadržaja prema svim ženama, a uz to još upućenog i prema službenoj osobi.

Mišljenja smo da je tzv. bećarac uvreda ne samo za policijske službenice već i za sam bećarac i sve osobe ljubitelje dobrog slavonskog bećarca, a kojeg smo i sami ljubitelji, kao i mnogi naši članovi.

Bećarac uvijek DA, ali NE da služi kao zaštita za uvredljive i seksističke komentare.

S poštovanjem, 


Predsjednik SPH
Dubravko Jagić
PODIJELI