Karate klub “Mladost” Samobor organizira tradicionalni međunarodni kyokushin karate turnir pod nazivom „20. Memorijal Branka Bošnjaka“, koji će se održati u subotu, 10. Listopada 2015., u Športskoj dvorani Samobor, Andrije Hebranga 26a, s početkom u 13 sati, dok će se svečano otvorenje biti upriličeno u 16 sati.

Memorijalni karate turnir utemeljen je u spomen na Branka Bošnjaka, koji je kao pripadnik SJP PUzagrebačke “Alfe” izgubio život prilikom obavljanja službene dužnosti u obrani suvereniteta Republike Hrvatske.

U proteklih devetnaest godina turnir je stekao veliki ugled među članicama Europske kyokushin karate organizacije, te na njemu redovito sudjeluju predstavnici više europskih zemalja pa se i ove godine, uz natjecatelje iz Hrvatske, očekuje dolazak najboljih boraca iz Mađarske, Poljske, Rumunjske, Bugarske, Grčke, Italije, Slovačke i Španjolske.

Memorijal je humanitarnog karaktera, a uz kyokushin karate, u kojem se natjecatelji bore punim kontaktom bez zaštitne opreme, promovira i važnost sporta u borbi protiv ovisnosti. Održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva branitelja, te Grada Samobora, a suorganizator turnira je Udruga veterana Specijalne jedinice policije “Alfa” Zagreb.

U sklopu ovogodišnjeg Memorijala organizirati će se i promocija knjige pod nazivom „Memorijal Branka Bošnjaka“. Monografija na zoran način prikazuje kako je turnir rastao iz godine u godinu i svojevrsna je zahvala brojim volonterima koji su tijekom 20 godina marljivo radili na organizaciji turnira.

Izvor: radiosamobor.hr

PODIJELI