Blog

Priopćenje SPH – angažman policijskih službenika

Poštovani, 
_x000D_
povodom ove trenutno teške
humanitarne i izbjegličke situacije, kojoj smo svjedoci proteklih dana, Sindikat policije Hrvatske još jednom upozorava i ukazuje da broj policijskih službenika ne ovisi o dnevno-političkim pitanjima niti o trenutnom stanju sigurnosti, nego o želji i potrebi svake suverene države da osigura suverenost i sigurnost na svom terenu.

Ova kriza pokazala je da trenutni broj policijskih službenika uspijeva držati situaciju „pod kontrolom“ uz značajno trošenje kako ljudskih, tako i tehničkih sredstava, i to što na razini MUP-a, tako i na razini svakog pojedinog policijskog službenika koji je angažiran na rješavanju ove krizne situacije s velikim brojem izbjeglica.

Ipak, moramo upozoriti na nedostatan broj policijskih službenika obzirom da je u zadnjih nekoliko godina primijenjena politika zapošljavanja 2:1 (za 2 policijska službenika koji odlaze u mirovinu, 1 se zapošljava), čime je broj policijskih službenika u zadnjih nekoliko godina prilično smanjen.

Također, apeliramo na ovu, a i na sve buduće Vlade RH da se policija ne smije zanemarivati, te da se mora osigurati dovoljan broj policijskih službenika kao i njihova opremljenost, zakonsku zaštićenost, a i poboljšati njihov materijalni status koji je među najlošijim u okviru zaposlenih u državnim i javnim službama, osobito obzirom na težinu posla kojeg obavljaju.

Ujedno, apeliramo na sve građane da pomognu policijskim službenicima u obavljaju ovih izuzetno zahtjevnih zadaća.

Ovim putem koristimo priliku da se svim policijskim službenicima, koji su angažirani oko ove humanitarne krize, zahvalimo na njihovom iznimnom trudu i nesebičnom angažmanu čime su osvijetlili lice Republike Hrvatske, ne samo u domovini, već i šire.

S poštovanjem, 

Predsjednik SPH
Dubravko Jagić

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

PODIJELI