Blog

Radni posjet delegacije Europske policijske unije

Poštovani,

jučer, 30. lipnja 2015. godine, u posjetu Sindikatu policije Hrvatske bila je delegacija Europske policijske unije (European Police Union – EPU). Delegaciju su predstavljali predsjednik EPU-a g. Gerrit van de Kamp i glavna tajnica EPU-a gđa. Jacqueline Hirt.

EPU je krovna europska policijska udruga koja okuplja policijske sindikate iz više od 15 europskih država i broji preko 500.000 članova.

Tijekom jučerašnjeg boravka održan je sastanak s predstavnicima Ravnateljstva policije, te izvršen obilazak nekoliko policijskih postaja na području PU zagrebačke. Teme sastanka u Ravnateljstvu policije, između ostalog, bile su i statistika napada na policajce, opremljenost policije, suradnja s ostalim policijama u EU i regiji, priprema za pristupanje Republike Hrvatske schengenskom prostoru itd., a prilikom obilaska policijskih postaja predmet interesa predstavnika EPU-a bili su uvjeti u kojima rade zaposlenici, kao i razgovor s istima o trenutnom stanju radnih i drugih prava policijskih službenika i državnih službenika i namještenika.

Također, održani su sastanci između predstavnika EPU-a i SPH na kojima su analizirani rezultati sastanka u Ravnateljstvu policije, kao i obilaska policijskih postaja.

Između ostalog, dogovoreno je da će predstavnici EPU-a o rezultatima navedenog obilaska informirati europske institucije s kojima surađuju, kao što su Europski parlament, Europska komisija, Europsko socijalno vijeće, Vijeće Europe, EUROFEDOP itd., a dogovorena je i daljnja suradnja i skorašnji ponovni posjet visokih predstavnika EPU-a Republici Hrvatskoj, te se očekuje i obilazak drugih policijskih uprava na području RH.

Ovim putem zahvaljujemo predsjedniku i glavnoj tajnici EPU-a na posjetu Republici Hrvatskoj i našem Sindikatu.

S poštovanjem, 


Predsjednik SPH
Dubravko Jagić
PODIJELI