Reakcija SPH – prozivanje policije

Sa žaljenjem i krajnjim razočarenjem dočekali smo i taj dan kada se hrvatske policajce nazvalo „milicajcima“ i nehrvatskom policijom. Ostale oblike napada na policiju ne želimo niti spominjati.

U vezi navedenog, kao najbrojniji i najveći Sindikat HRVATSKIH POLICAJKI i POLICAJACA možemo samo reći – pustite policajce na miru i svoju političku „borbu“ vodite na drugim poljima.

POLICAJAC JE GRAĐANIN ove naše jedine domovine Republike Hrvatske i nema rezervnu. Svi mi smo hrvatski branitelji i nitko ne može tvrditi da je veći ili manji branitelj od nas.

Oni policijski službenici koji nisu branitelji, nisu samo iz razloga što su za vrijeme Domovinskog rata bili djeca ili još nisu bila rođena. To im niti jedna savjesna i domoljubna osoba nema pravo uzeti za zlo. Da su tada bili punoljetni bili bi također branitelji  jer i sada brane sigurnost i pravni poredak RH što su 90-tih činili branitelji. Pored toga, moramo napomenuti da većina mladih policijskih službenika su djeca hrvatskih branitelja, a vrlo često, nažalost, i djeca hrvatskih branitelja koji su svoj život dali za RH ili su djeca invalida Domovinskog rata.

Smatramo da su podjele umjetne, i da su i javnost i pošteni građani uvijek na strani policije i pravde. Iz snimki je vidljivo kako je policija postupila u skladu s ovlastima, uz minimalnu primjenu stedstava prisile koja im je po zakonu dozvoljena. Razlog tome je to što se među prosvjednicima nalazi veći broj bolesnih branitelja, a primjenjena zakonskih sredstva prisile polučila je rezultat i smirila situaciju. Ocjene o zakonitosti i opravdanosti uporaba prisile dolaze iz političkih krugova (što je za očekivati), a ne od stručnjka s područja policijske taktike i postupanja.

Ovim putem tražimo od svih da smire tenzije jer one nisu dobre niti za koga, neka svi puste policiju na miru, borbu vode u političkoj areni, osobito jer dobar dio prosvjednika su bili policajci koji su u policiji odradili svoj radni vijek i stekli mirovinu.

Razumijemo da su emocije intenzivne ali usmjerite ih na pozitivne stvari i moguća rješenja problema, a ne uvlačenjem policije u politički „sukob“ s kojim policija, kao neovisna institucija, nema veze.

I srednji i lijevi i desni i oni bilo koje „boje“ – pustite policiju da radi!

DOSTA JE BILO PLJUVANJA I OMALOVAŽAVANJA POLICIJE – 
PUSTITE NAS DA RADIMO I ZARADIMO SVOJU PLAĆU!

Predsjednik SPH
Dubravko Jagić

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

PODIJELI