Blog

INFOMATIVNI KALKULATOR OBRAČUNA PLAĆE NA WEBAPP.SPH

Poštovani,
_x000D_
ovim putem obavještavamo sve članove Sindikata policije Hrvatske da smo na internetskoj aplikaciji SPH – webapp.SPH – app.sindikatpolicije.hr kreirali informativni kalkulator obračuna plaće putem kojeg se može izvršiti izračun plaće (bruto I plaće).
_x000D_
Navedeni kalkulator dostupan je za sve članove SPH, a nalazi se na vodoravnom izborniku koji je vidljiv nakon prijave na webapp.SPH.
_x000D_
Napominjemo kako je informativni kalkulator trenutno programiran na način da se izračunava plaća za sve članove koji su radili „puni mjesec“, tj. nisu koristili bolovanje (u visini 85%) i/ili godišnji odmor. Navedeno je iz razloga što se kod bolovanja se plaća umanjuje, tj. isplaćuje se 85% plaće (čl. 49. st. 1. KU: „Ako je službenik i namještenik odsutan iz službe odnosno s rada zbog bolovanja do 42 dana, pripada mu naknada plaće u visini od 85% od njegove osnovne plaće“), a kod godišnjeg odmora se primjenjuje čl. 14. st. 2. KU: „Državnom službeniku i namješteniku čija je narav službe (posla) takva da mora raditi prekovremeno ili noću ili nedjeljom ili blagdanom odnosno zakonom predviđenim neradnim danom, pripada pravo na naknadu plaće za godišnji odmor u visini prosječne mjesečne plaće isplaćene mu u prethodna 3 mjeseca“.
_x000D_
Što se tiče onih koji se nalaze na bolovanju, a koji primaju naknadu za bolovanje u visini od 100% (bolovanje zbog profesionalnog oboljenja ili ozlijede na radu), kao i kod onih koji su zadnja tri mjeseca primili „čistu“ plaću – kalkulator će se može okvirno primijeniti (čl. 49. st. 2. KU: „Naknada u 100% iznosu osnovne plaće pripada službeniku i namješteniku kad je na bolovanju zbog profesionalne bolesti ili ozljede na radu“).
_x000D_
U narednoj verziji kalkulatora biti će moguće računati i za ranije navedene slučajeve.
_x000D_
Ukoliko nemate korisničke podatke za webapp.SPH ili ste zaboravili lozinku, molimo da se obratite u Glavnu podružnicu SPH u kojoj ste član.

S poštovanjem,

Predsjednik SPH_x000D_
Dubravko Jagić

PODIJELI