Blog

Odavanje počasti i zahvale svim nastradalim kolegama

MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA – SJEDIŠTE _x000D_
POLICIJSKIM UPRAVAMA – SVIMA _x000D_
POLICIJSKIM POSTAJAMA – SVIMA

Poštovane kolegice i kolege,
_x000D_
Sindikat policije Hrvatske, uvažavajući međusobnu neovisnost svakog od tri segmenta vlasti (izvršne, zakonodavne i sudske), ipak mora reagirati na informaciju koja je objavljena 9. rujna 2014. godine, kada je izrečena nepravomoćna sudska presuda zbog teškog i brutalnog napada na policijske službenike u Belovaru kod Sesveta, prilikom čega su dvojica policijskih službenika „doslovno zapaljena“, nakon čega je uslijedio dugotrajan oporavak, dok su ozljede jednog kolege bile takve da je morao biti na intenzivnoj njezi više mjeseci, te terapija i oporavak i dalje traju, a sasvim je izvjesno da se naš kolega više nikada neće u potpunosti oporaviti, tj. da je brutalnim napadom i paljenjem zauvijek narušeno njegovo zdravlje.
_x000D_
Ne želimo vršiti nikakav pritisak na sudsku vlast, a niti na ishod drugostupanjske presude, međutim javni moral i više dobro nas prisiljavaju da, ovim putem, ukažemo na doista nedovoljnu zakonsku zaštićenost policijskih službenika, na svakodnevne opasnosti kojima su izloženi, te također, da našim dragim kolegama poželimo još brži i potpuniji oporavak.
_x000D_
U znak potpore svim policijskim službenicima i djelatnicima MUP-a nastradalima samo zato što su obavljali svoj posao, pozivamo sve policijske službenike i djelatnike MUP-a, da sutra, 12. rujna 2014. godine, točno u podne, na minutu, zvukovnim i svjetlosnim znakovima odaju počast i zahvalu svim nastradalim kolegama, a oni koji to, zbog prirode posla koji obavljaju, nisu u mogućnosti učiniti, pozivamo da zahvalu i solidarnost iskažu minutom šutnje.
_x000D_
Glavni povod ovoj akciji je izražavanje podrške policijskim službenicima koji su teško nastradali prilikom napada zapaljivim sredstvom, kao i sve veći broj napada na djelatnike MUP-a, nepoštivanje teškog i opasnog policijskog posla i sveopća hajka na bilo koje postupanje policijskih službenika koji isključivo rade svoj posao, a to je zaštita života i imovine građana, te očuvanje ustavnog poretka Republike Hrvatske.
_x000D_
Napominjemo da je obavljen i telefonski razgovor s dužnosnicima Ravnateljstva policije, kojom prilikom je, s njihove strane, izrečeno da se Ravnateljstvo ne protivi akciji, dapače – podržava je!
_x000D_
Sindikat policije Hrvatske, još jednom, izražava počast svim našim kolegama koji su zdravlje i život dali za sigurnost građana i slobodu lijepe naše Republike Hrvatske.
_x000D_
Unaprijed zahvaljujemo svima koji će se odazvati navedenoj akciji.

S poštovanjem,

Predsjednik SPH_x000D_
Dubravko Jagić

PODIJELI