Blog

ISPLAĆENA JE PLAĆA ZA MJESEC KOLOVOZ

Poštovani,
_x000D_
zahvaljujemo svim članovima kao i medijima na potpori i na medijskom praćenju naše najave mirenja, kao i provođenja štrajka zbog neisplate plaće za kolovoz koja se isplaćuje u rujnu.

Možemo obavijestiti sve članove da su naše aktivnosti urodile plodom, tako da je danas, 10. rujna 2014. godine, isplaćena plaća djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova i to kroz „stari“ sustav MUP-a, dok je u planu da slijedeća plaća (za rujan, koja se isplaćuje u listopadu) bude isplaćena putem Centralnog obračuna plaća.
_x000D_
Također, napominjemo da smo već jučer, od strane predstavnika Ministarstva rada i mirovinskog sustava, zaprimili informaciju da bi, ukoliko se plaća ne uspije isplatiti putem COP-a, ona trebala biti isplaćena danas putem sustava MUP-a. Zbog navedenog, postupak mirenja nismo započeli jučer.
_x000D_
Međutim, jutrošnje informacije dale su naslutiti da je namjera da plaća ne bude isplaćena danas, nego da se pod „svaku cijenu“ namjerava isplatiti plaću putem COP-a, iako takav način isplate nije spreman, te bi se zbog toga isplata plaće mogla prolongirati možda i do kraja tjedna, ako ne i kasnije.

NARAVNO DA TO NIKAKO NISMO MOGLI DOPUSTITI, TE SMO REAGIRALI NA ZAKONOM DOPUŠTENI NAČIN, A REZULTAT NAŠIH AKTIVNOSTI JE, VJERUJEMO, DANAŠNJA ISPLATA PLAĆE!
_x000D_
Obzirom da je plaća isplaćena, obustavit ćemo postupak mirenja kao i daljnje aktivnosti oko štrajka.
_x000D_
Na kraju, zahvaljujemo i ostalim sindikatima koji djeluju u MUP-u na, po našem mišljenju, „pasivnosti“ po ovom pitanju, unatoč našem pozivu na zajedničke aktivnosti i pritisak na poslodavca.

S poštovanjem,

Predsjednik SPH_x000D_
Dubravko Jagić

PODIJELI