Referendum za donošenje zakona protiv outsourcinga

Poštovani,

dana 5. lipnja o.g. obavijestili smo vas provođenju aktivnosti sindikata javnih službi u cilju borbe za očuvanje radnih mjesta kroz zaštitu djelatnika koji obavljaju poslove uslužnih djelatnosti te vas ovim putem podsjećamo kako prikupljanje potpisa u cilju raspisivanja referenduma protiv provođenja outsourcinga u javnim i državnim službama traje do srijede, 18. lipnja 2014. godine.
_x000D_
Napominjemo da, unatoč današnjoj informaciji da se Vlada RH odlučila za spin-off model izdvajanja pratećih djelatnosti u javnom sektoru, a koji uključuje osnivanje javnog poduzeća u koje će prijeći svi zaposlenici, smatramo da navedeno pitanje treba biti riješeno trajno, a što je moguće isključivo kroz ovu inicijativu.
_x000D_
Prisjetimo se samo situacije kada je, za vrijeme trajanja prethodne Vlade, prikupljeno više od 700.000 potpisa građana za raspisivanje referenduma, a kojima bi se spriječile izmjene Zakona o radu (osobito u dijelu produljene primjene kolektivnih ugovora). Tada je Vlada RH Prijedlog Zakona o radu povukla iz saborske procedure, zbog čega je Ustavni sud smatrao da nema potrebe za provođenjem referenduma, no međutim, nakon dolaska nove Vlade donesen je Zakon kojim je ukinuta (ograničena) produljena primjena pravnih pravila iz kolektivnih ugovora na najdulje 3 mjeseca.
_x000D_
Obzirom na navedeno, pozivamo sve članove SPH koji to još nisu učinili, a protiv su uvođenja outsourcinga u javnim i državnim službama, da do 18. lipnja 2014. godine, svojim potpisom, daju svoju podršku ovoj inicijativi.

S poštovanjem,

Predsjednik SPH_x000D_
Dubravko Jagić

361_16-06-2014 članovi i povjerenici – Outsourcing – podrška javnim službama.pdf

PODIJELI