Blog

Inicijativa SPH – isplata materijalnih pomoći na zaštićene račune

_x000D_
U cijelosti prenosimo dopis – inicijativu upućenu Ministarstvu financija i FINA-i._x000D_

MINISTARSTVO FINANCIJA RH
n/r ministra g. Borisa Lalovca


FINANCIJSKA AGENCIJA_x000D_
Sektor usluga za javni sektor_x000D_
n/r direktora Sektora g. Dragutina Kovačića


_x000D_
Poštovani,


kao što nam je, na žalost, svima poznato, ovih dana svjedočimo neviđenoj katastrofi koja je zadesila Hrvatsku i to područje Slavonije. U tim nesretnim događajima mnogi naši sugrađani su izgubili cijelu imovinu ili im je ona teško oštećena.

Građani Republike Hrvatske, razne organizacije, sindikati – gotovo svi pristupili su prikupljanju humanitarne pomoći, kako u robi (odjeća, hrana, higijenske potrepštine, lijekovi itd.) tako i novčanoj pomoći.

Međutim, pojavio se problem. Naime, pojedine od osoba pogođenih elementarnom nepogodom, iz različitih razloga, imaju otvorene zaštićene račune te, ukoliko bi isplata materijalne pomoći bila na njihove tekuće račune, navedena sredstva bi bila ovršena i osobe kojima je pomoć u ovom trenutku izuzetno potrebna istu ne bi mogle dobiti.

Ovim putem tražimo od Vas relevantno mišljenje da li se pomoći te vrste mogu isplaćivati na zaštićene račune tj. da li su iste izuzete od ovrha. Ako nisu, koristimo priliku za davanje inicijative da se materijalne pomoći izuzmu od ovrha te kao argument tome, dostavljamo mišljenje sa seminara održanog u RRIF-u 17. siječnja 2012. godine.

Obzirom na ozbiljnost situacije, molimo da nam pisani odgovor dostavite u što kraćem roku.

S poštovanjem, 

Predsjednik SPH_x000D_
Dubravko Jagić

O tome obavijest:
– g. Ranko Ostojić, ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade RH
– gđa. Sanja Čanković, pomoćnica ministra unutarnjih poslova 

PODIJELI