HUMANITARNA POMOĆ za članove SPH i njihove obitelji pogođene posljedicama poplava na području Slavonije

Poštovani, 

dana 18. svibnja 2014. godine, putem službene web stranice Sindikata policije Hrvatske, obavijestili smo vas o obilasku predstavnika Glavne podružnice SPH za PU vukovarsko-srijemsku svih blokiranih punktova uz rijeku Savu od mjesta Županja do Gunja, kojom prilikom je kolegicama i kolegama podijeljena hrana i pitka voda. Uz navedeno, objavili smo i apel Hrvatskog Crvenog križa za pomoć poplavljenim područjima u Republici Hrvatskoj. Aktivnosti sindikalnih aktivista SPH i dalje traju te se pruža sva moguća pomoć članovima SPH i njihovim obiteljima izravno pogođenim elementarnom nepogodom, kao i svima onima koji su radno angažirani na tom području u pomoći nastradalima od poplava. Napominjemo da su na poplavljenim područjima policija, vojska, vatrogasci i djelatnici Državne uprave za zaštitu i spašavanje angažirani po nalogu.

Obzirom da će povlačenje vode iz poplavljenih područja, za koje se iskreno nadamo da će biti u što kraćem roku, tek pokazati prave razmjere katastrofe, smatramo kako će tada radna snaga te dobrovoljni angažman u sanaciji šteta biti od izuzetne važnosti. Odlazak na navedena područja zasad nije potreban jer su građani i državna tijela, prema informacijama iz naše glavne podružnice, organizirani i ima ih dovoljno, a smještajni kapaciteti su popunjeni sa ljudima koji su se morali evakuirati od vodene stihije.

Kada se voda povuče i utvrde razmjeri štete, moći će se razmišljati o svim mogućim vrstama i načinima pomoći (organizirani odlasci i rad na obnovi i čišćenju objekata i dr.) te ćemo vas tada o tome obavijestiti i po potrebi organizirati takvu vrstu pomoći, a do tada u ime naših članova pogođenih poplavama zahvaljujemo svima na iskazanoj volji i želji za pomoći.

Prema informacijama s terena, trenutno je najteže na području mjesta Gunja, Račinovci, Rajevo selo i Đurići, a stanje se pogoršava i u Drenovcima. Također, pogođena su i područja požeške kotline (područje PU požeško-slavonske), Hrvatske Kostajnice, Dvora i Dubice, tj. područja uz rijeku Unu te Savu uz granicu sa Bosnom i Hercegovinom (područje PU sisačko-moslavačke) gdje ćemo također pomoći obiteljima poplavama neposredno pogođenih članova, o čemu ćemo vas izvijestiti naknadnim dopisima.

Obzirom na veliki broj upita članova na koji način mogu izravno pomoći svojim kolegicama i kolegama, obaviještavamo vas kako je Sindikat policije Hrvatske otvorio posebnog vjerovnika u računovodstvu Ministarstvu unutarnjih poslova za sve zainteresirane koji putem obustave na plaću žele donirati određeni iznos materijalne pomoći.

Svi koji to žele mogu kod sindikalnog povjerenika zatražiti Izjavu o obustavi plaće izrađenu isključivo za ovu Humanitarnu akciju SPH, koju je potrebno čitko popuniti potrebnim podacima i izjasniti se o iznosu koji će biti obustavljen na plaći u lipnju koja se isplaćuje za svibanj, te vlastoručno potpisati. Svaki se član može odlučiti za pomoći do 3 mjesečne obustave (lipanj, srpanj i kolovoz). I najmanja pomoć je pomoć.


Svaki mjesec, po uplati obustavljenog iznosa uz osobni pristanak – kojeg je potrebno označiti na Izjavi o obustavi plaće – objavit ćemo popis osoba koje su se pridružile doniranju sredstava (osim ako na Izjavi ne označe da žele ostati anonimni), dok će predstavnici Glavne podružnice SPH za PU vukovarsko-srijemsku pomoć pružiti izravno poplavama pogođenim kolegicama i kolegama i njihovim obiteljima.

Pomoć je pored putem obustave na plaći moguće uplatiti i izravno:
– na žiro račun SPH GP za PU vukovarsko-srijemsku broj:
 HR87 2360 0001 5010 5023 3,
– poziv na broj: 00-01461176,
– svrha uplata: “HUMANITARNA POMOĆ”.

Sindikat policije Hrvatske kao i glavne podružnice Sindikata već su se priključile ovoj akciji uplatom novčanih sredstava Glavnoj podružnici SPH za PU vukovarsko-srijemsku koja, kao što smo rekli, već aktivno pruža pomoć izravno na terenu na najteže pogođenim područjima te će to i nastaviti  biti operativno tijelo za provedbu ove humanitarne akcije na tom području. 

POMOGNIMO JEDNI DRUGIMA JER NIKADA NE ZNAMO KADA NAMA MOŽE ZATREBATI SOLIDARNOST I POMOĆ DRUGIH.

Molimo sve članove Sindikata policije Hrvatske s poplavama pogođenih područja da nam jave adrese na koje su smjestili izbjegle obitelji kako bi iste obišli, snimili situaciju i uručili potrebnu pomoć:
Josip Nikolić – 099 272 3070
Goran Baliban – 098 982 9745
Ranko Stažić – 098 982 9775

S poštovanjem,
Predsjednik SPH
Dubravko Jagić

290_20-05-2014 članovi i povjerenici – Humanitarna pomoć.pdf

PODIJELI