Blog

Radni sastanak gradonačelnika Grada Novalje s predstavnicima MUP-a i SPH

U prostorijama Grada Novalje 12.02.2014. godine s početkom u 11 sati održan je radni sastanak gradonačelnika Grada Novalje Ante Dabe sa predstavnicima Ministarstva unutarnjih poslova i Sindikata policije Hrvatske. _x000D_
Naime, tema radnog sastanka bila je vezana uz kadrovske probleme koje ima Policijska postaja Novalja, a koji se odnose na činjenicu da u istoj postaji nema dovoljan broj izvršitelja, a od onih koji rade u Novalji najveći dijelom su došli s područja unutrašnjosti Republike Hrvatske, te im je intencija u budućnosti da napuste Policijsku postaju Novalja.
_x000D_
U želji da se navedeni problem bar djelomično pokuša ublažiti, gradonačelnik Grada Novalje Ante Dabo izrazio je želju, što je i priopćeno na radnom sastanku sa glavnim ravnateljem policije gospodinom Vladom Dominićem, održanom 13. studenog 2013. godine, da Grad Novalja preko predstavnika policijskih sindikata u suradnji sa rukovoditeljima Policijske uprave ličko-senjske pokuša pronaći model pomoći policijskim službenicima koji imaju namjeru trajno se nastaniti na području Policijske postaje Novalja.
_x000D_
Sastanku su uz gradonačelnika Grada Novalje i suradnike, prisustvovali ispred Ministarstva unutarnjih poslova zamjenik ravnatelja policije Dražen Vitez, načelnik Policijske uprave ličko-senjske Ante Podnar i načelnik Policijske postaje Novalja, te predsjednik Sindikata policije Hrvatske Dubravko Jagić, glavni povjerenik Glavne podružnice Sindikata policije Hrvatske za PU istarsku i voditelj projekta Stanogradnje Alen Janičić, te povjerenik Sindikata policije Hrvatske za Policijsku upravu ličko-senjsku Ivica Ugarković.
_x000D_
Gradonačelnik Dabo na početku je pozdravio sve prisutne, te istaknuo kako mu je iznimno drago što su u posljednjih godinu i pol dana policija i Grad Novalja, jedni u drugima prepoznali partnera, što je rezultiralo brojnim zajedničkim projektima. Naglasio je da od strane Grada Novalje i njega kao gradonačelnika postoji iskrena volja da se pomogne policijskim službenicima Policijske postaje Novalja i osigura minimum životnog standarda, kako bi isti ostali raditi na području Novalje.
_x000D_
Zamjenik ravnatelja policije Dražen Vitez pohvalio je uspješnu suradnju Grada Novalje i policije, naglasivši da su u Ministarstvu unutarnjih poslova svjesni problema nedovoljnog broja policijskih službenika na području Novalje, te da veliki broj njih odlazi s područja Novalje, no da je tendencija MUP-a da se popune policijske postaje na Jadranu, a uvjeren je da će Policijska postaja Novalja i ove sezone pravovremeno odgovoriti na sve izazove u poslu.
_x000D_
Predstavnici Sindikata policije Hrvatske objasnili su gradonačelniku sve modele vezano za projekt Stanogradnje, naglasivši da je jedan od najvažnijih ciljeva Sindikata policije da policijski službenik bude zadovoljan i da policajac ostane živjeti u zajednici u kojoj i radi.
_x000D_
Načelnik Policijske uprave ličko-senjske Ante Podnar pohvalio je inicijativu gradonačelnika za pružanje pomoći u stambenom zbrinjavanju policijskih službenika, pokazujući na taj način da i lokalna zajednica brine o policajcu, kao što i policajac brine o sigurnosti svih građana, što je samo jedan od dokaza partnerskog odnosa Policijske uprave ličko-senjske i Grad Novalje.
_x000D_
Na kraju sastanka usuglašeno je da će Sindikat policije Hrvatske izvršiti anketu među svojim članovima, te da će nakon izvršenog anketiranja ponuditi Gradu Novalji konkretnu mjeru sufinanciranja stambenog zbrinjavanja na području Grada Novalje.

GALERIJA
_x000D_
Tekst i foto: PU ličko-senjska

PODIJELI