Blog

Isplata plaće za zaposlenike Ministarstva unutarnjih poslova

_x000D_
Dostavljamo dopis koji smo danas proslijedili u MUP._x000D_
MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA RH _x000D_
UPRAVA ZA PRAVNE POSLOVE I LJUDSKE POTENCIJALE _x000D_
n/r pomoćnice ministra gđe. Sanje Čanković

_x000D_
Poštovana,
_x000D_
uobičajeno je da se plaća zaposlenicima Ministarstva unutarnjih poslova isplaćuje između 3. i 7.-og u mjesecu, dok je plaća za listopad koja se isplaćuje u studenom (ovaj mjesec) isplaćena 8. studenog (petak) 2013. godine, s time da se u međuvremenu pojavio veliki strah članova SPH, zaposlenika MUP-a da plaća neće biti isplaćena ni tada, već tijekom ovog tjedna, odnosno između 11. i 17. studenog 2013. godine. Obzirom na navedeno, molimo da nam obrazložite sljedeće:
_x000D_
Naime, kao što nam je svima poznato, poslovne banke, komunalne ustanove i dr. svoje naplate računa i kredita, terete neovisno o datumu primitka plaće, zbog čega neizvjesnost o datumu isplate plaće i njezino eventualno kašnjenje može izazvati dodatne troškove, npr. ovrhe, tužbe, naplatu kamate, ukidanje minusa i sl.
_x000D_
Sukladno navedenom, molimo da nas informirate o razlozima koji su doveli do toga da je plaća u MUP-u za listopad, koja se isplaćuje u studenom isplaćena 8. studenog 2013. godine, dok je plaća prošli mjesec (za rujan, koja je isplaćena u listopadu) isplaćena 5. listopada 2013. godine? – što znači da je između dvije plaće prošlo 34 dana.
_x000D_
Također, molimo da nas obavijestite da li već ima naznaka da će plaća u narednom vremenu (mjesecima) biti uredno isplaćena, odnosno da li će isplata plaće biti u uobičajenom roku između trećeg i sedmog u mjesecu?
_x000D_
Ujedno, ovim putem ukazujemo na čl. 42. st. 2. Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike kojim je propisano da „Od jedne do druge isplate plaće ne smije proći više od 30 dana.“, što u pravilu podrazumijeva mjesec dana, ali ne i više od toga.

S poštovanjem,

Predsjednik SPH_x000D_
Dubravko Jagić 

491 12-11-2013 članovi i povjerenici – MUP – isplata plaće.pdf

PODIJELI