Blog

Iskaznica dopunskog osiguranja CZO-a postala sredstvo plaćanja

_x000D_
NOVOST – iskaznica DZO Croatia zdravstvenog osiguranja postala je sredstvo plaćanja u primarnoj zdravstvenoj zaštiti._x000D_

Poštovani,
_x000D_
sukladno ugovoru o poslovnoj suradnji između CZO i SPH obavještavamo vas o novosti iz Croatia zdravstvenog osiguranja: 

  • od ponedjeljka 15. srpnja 2013. godine iskaznica dopunskog zdravstvenog osiguranja CROATIA zdravstvenog osiguranja d.d. postala je sredstvo plaćanja u primarnoj zdravstvenoj zaštiti – u više od 6.250 zdravstvenih ustanova i ordinacija na području cijele Republike Hrvatske (ljekarne, ordinacije obiteljske medicine, ginekologije i dentalne medicine).

Postupak je vrlo jednostavan, osiguranici CZO-a zdravstvenom radniku u ljekarni ili ordinaciji primarne zdravstvene zaštite pokažu važeću iskaznicu dopunskog zdravstvenog osiguranja (narančasta ili bijela iskaznica unutar roka važenja istaknutog na iskaznici), a za sve ostalo će se pobrinut CZO.

Sve participacije u bolnicama, provode se kao i do sada (provuče se kartica kroz POS aparat ili se uzima račun i dostavlja na refundaciju). Lijekovi koji se nalaze na B listi, kao i do sada, podizati će se u ljekarnama na recept bez doplate u ugovornim ljekarnama, a uz plaćanje i refundiranje u ljekarnama koje s CZO-om nemaju ugovor. NAVEDENO ĆE SE USKORO RIJEŠITI NA NAČIN DA ĆE I NA TIM MJESTIMA KARTICA BITI SREDSTVO PLAĆANJA.
_x000D_
Svi članovi SPH i članovi njihovih obitelji, koji još nisu, a žele postati korisnici Croatia zdravstvenog osiguranja, mogu se obratiti u Glavnu podružnicu SPH u kojoj su član radi prijave ili pristupnicu popuniti putem webapp.SPH (app.sindikatpolicije.hr) po slijedećim uvjetima:

  • MJESEČNA PREMIJA DOPUNSKOG ZDRAVSTVENO OSIGURANJA Croatia zdravstvenog osiguranja d.d. IZNOSI 65,00 KUNA MJESEČNO, odnosno 780,00 kuna godišnje. Iznos od 65,00 kn mjesečno se obustavlja putem obustave na plaću.
  • Dopunsko osiguranje CZO POKRIVA PARTICIPACIJU IZ OBVEZNOG ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA KAO I POLICA DOPUNSKOG ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA HZZO-A, ALI JOŠ DODATNO POKRIVA I DOPLATU ZA LIJEKOVE S DOPUNSKE LISTE LIJEKOVA HZZO-A, TZV. B LISTU LIJEKOVA KOJU NE POKRIVA POLICA DOPUNSKOG OSIGURANJA HZZO-A.

Za sve dodatne informacije molimo da se obratite u Glavnu podružnicu SPH.

S poštovanjem, 

Predsjednik SPH_x000D_
Dubravko Jagić

329 18-7-2013 članovi i povjerenici – CZO – obavijest – iskaznica – sredstvo plaćanja.pdf
329 18-7-2013 – PRILOG – CZO – sredstvo plaćanja – obavijest.pdf
Naputak HZZO-a – CZO

PODIJELI