Blog

Priopćenje SPH – događaj u Belovaru kod Sesveta

_x000D_
Priopćenje Sindikata policije Hrvatske povodom jučerašnjeg događaja u Belovaru kod Sesveta._x000D_

UREDNIŠTVIMA POLITIČKO-INFORMATIVNIH

LISTOVA, RADIJA I TELEVIZIJE

_x000D_
Poštovani,
_x000D_
najoštrije osuđujemo jučerašnji događaj u Belovaru kod Sesveta gdje je slučaj „obiteljskog nasilja“ eskalirao te rezultirao teškim ozljeđivanjem malog djeteta i dva policijska službenika, jednog muškarca te počinitelja.

_x000D_
Ovim putem želimo zaželjeti brz oporavak žrtvama – djetetu, policijskim službenicima i ozlijeđenom muškarcu.
_x000D_
Nažalost, i ovaj događaj pokazao je koliko je opasan i izložen policijski posao. Još jednom se dokazalo koliko su policijski službenici izloženi pogibelji, osobito u slučajevima kada se moraju primijeniti policijske ovlasti.
_x000D_
Ujedno, događaj je upozorio na nužnost kvalitetnije zaštite policijskih službenika. Policijska odora ne smije biti od lako-gorivog i zapaljivog materijala, naprotiv nužno je odoru izraditi od kvalitetnih materijala koji su teško zapaljivi i gorivi, a za najizloženije skupine odore moraju biti od negorivih materijala.
_x000D_
Zahvaljujemo policijskim službenicima na hrabrosti kojom su vjerojatno i spasili život malog djeteta i drugih članova njegove obitelji.
_x000D_
Na kraju, zabrinjavajuće je što najteže napade na policijske službenike čine najčešće recidivisti – da li je to zbog toga što kazne postižu svoju svrhu specijalne prevencije – tj. ne odvraćaju počinitelje od ponavljanja kažnjivih ponašanja. Iz tog razloga, po već tko zna koji put, ponavljamo naš poziv da se slučajevi svih oblika napada na policijske službenike i ugrožavanja njihovih života, procesuiraju u najkraćem roku i primjereno kazne.

S poštovanjem, 

Predsjednik SPH
Dubravko Jagić

 

PODIJELI