Blog

Centralni obračun plaća – inicijativa za održavanje sastanka

_x000D_
U nastavku dostavljamo dopis upućen Ministru financija i Ministru unutarnjih poslova._x000D_

MINISTARSTVO FINANCIJA RH _x000D_
n/r ministra g. Slavka Linića
_x000D_
MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA RH _x000D_
K A B I N E T M I N I S T R A _x000D_
n/r ministra g. Ranka Ostojića

Poštovani,
_x000D_
u vezi najava da će se i sustav Ministarstva unutarnjih poslova uskoro priključiti u Centralni obračun plaća ovim putem pozivamo da se održi sastanak između predstavnika Ministarstva financija, Ministarstva unutarnjih poslova i Sindikata policije Hrvatske.
_x000D_
Navedeni sastanak tražimo kako bi nas upoznali s novostima koje donosi novi način isplate plaća putem Centralnog obračuna plaća u odnosu na položaj i prava zaposlenika MUP-a i članova SPH, kao i u odnosu na Sindikat (način obračuna ustega na plaći i dr.). _x000D_
Pored navedenog, postoji određena zabrinutost zaposlenika MUP-a da bi se zbog toga što je MUP najveći (najbrojniji) sustav unutar sustava državnih službi, prebrzo uključivanje istih u Centralni obračun plaća mogao uzrokovati probleme i moguća kašnjenja plaća, osobito jer je u tijeku priprema i izdavanje novi rješenja o plaći za sve zaposlenike MUP-a sukladno izmjenama Uredbe o plaćama policijskih službenika i Uredbe o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u državnoj službi.
_x000D_
Također, zabrinutost kod zaposlenika MUP-a i naših članova izazvalo je i prošlo mjesečno kašnjenje plaća prilikom prelaska na Centralni obračun plaća i to sustava koji su i po nekoliko desetaka puta malobrojniji od sustava MUP-a. Kako bi se na vrijeme svi socijalni partneri bili informirani sukladno odredbama Zakona o radu i Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike te prelazak na Centralni obračun plaća prošao što bezbolnije za zaposlene u MUP-u ovim putem službeno upućujemo zahtjev za održavanjem predmetnog sastanka.
_x000D_
Obzirom na ozbiljnost problematike, molimo za žurnost u organizaciji traženog sastanka.

S poštovanjem,

Predsjednik SPH _x000D_
Dubravko Jagić

O tome obavijest: _x000D_
– gđa. Sanja Čanković, pomoćnica ministra unutarnjih poslova _x000D_
– g. Nebojša Kirigin, pomoćnik ministra unutarnjih poslova za materijalno financijske poslove _x000D_
– gđa. Andreja Benić, ravnateljica Uprave za materijalno financijske poslove

122 18-3-2013 članovi i povjerenici MF i MUP – centralni obračun plaća

Photo: Marijan Sušenj/PIXSELL

PODIJELI