Blog

Isplata plaće za policijske službenike i državne službenike i namještenike, djelatnike Ministarstva unutarnjih poslova, za mjesec prosinac 2012. godine – obavijest

Vezano uz naš dopis od 4. siječnja 2013. godine Ur.broj 3/13., ovim putem vas obavještavamo da bi isplata plaća za policijske službenike i državne službenike i namještenike, djelatnike Ministarstva unutarnjih poslova, za mjesec prosinac 2012. godine trebala biti sutra, dana 8. siječnja 2013. godine.

Poštovani, 

vezano uz naš dopis od 4. siječnja 2013. godine ur. broj 3/13., ovim putem vas obavještavamo da bi isplata plaća za policijske službenike i državne službenike i namještenike, djelatnike Ministarstva unutarnjih poslova, za mjesec prosinac 2012. godine trebala biti sutra, dana 8. siječnja 2013. godine.

Isplata plaće bila je najavljena za 9. ili 10. siječnja 2013. godine, no nakon našeg dopisa, navodno su se uspjeli riješiti svi tehnički problemi koje je Ministarstvo imalo i zbog kojih kasni plaća:

– veliki broj novih rasporeda djelatnika tijekom mjeseca, zbog čega su se evidencije prisustva na radu morale ispravljati i korigirati u dvije liste (zbog izmjene koeficijenta i točnog obračuna svih ostvarenih dodataka i prekovremenih),

– zbog kasnih datuma prijema novih djelatnika (27.12) i novih rasporeda starih djelatnika kasnila je dostava rješenja u službu financija radi formiranja platnih lista u odnosu na prijašnje mjesece,

– novi način obračuna putnih troškova po danima za sve koji imaju troškova mjesnog prijevoza od 75%, a prema novom tumačenju Zajedničke komisije, zbog čega je bilo nužno promijeniti način upisivanja i obračunavanja istih.

Navedene argumente možemo razumjeti ako su točni, no u slučaju da, plaća ne bude sutra isplaćena (8. siječnja), ili u narednim mjesecima plaća ne bude isplaćena najkasnije od 5. do 7. u mjesecu (ovisno o vikendima i neradnim danima), postupiti ćemo kao što smo naveli u našem dopisu od 4. siječnja 2013. godine i poduzeti sve potrebne zakonom propisane radnje u cilju zaštite prava članova nastalih kršenjem odredaba Kolektivnog ugovora. 

S poštovanjem,

Predsjednik SPH
Dubravko Jagić
PODIJELI