Blog

Isplata plaće za policijske službenike i državne službenike i namještenike, djelatnike Ministarstva unutarnjih poslova, za mjesec prosinac 2012. godine

_x000D_
Poštovani,_x000D_
u cijelosti vam dostavljamo dopis vezan za isplatu plaće za policijske službenike i državne službenike i namještenike, djelatnike Ministarstva unutarnjih poslova, za mjesec prosinac 2012. godine, a koji smo uputili u Ministarstvo financija._x000D_
MINISTARSTVO FINANCIJA RH_x000D_
n/r ministra g. Slavka Linića
_x000D_
D R Ž A V N A    R I Z N I C A_x000D_
n/r pomoćnika ministra i glavnog državnog rizničara g. Miljenka Fičora


_x000D_
Poštovani,

isplata plaće za mjesec studeni 2012. godine za policijske službenike i državne službenike i namještenike, djelatnike Ministarstva unutarnjih poslova RH, bila je 7. prosinca 2012. godine. Odredbom čl. 42. st. 2. Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike (NN 89/12) potpisanog 2. kolovoza 2012. godine, propisano je: Od jedne do druge isplate plaće ne smije proći više od 30 dana.”.

_x000D_
Prema informacijama kojima raspolažemo, navodno postoji problem s isplatom plaća za prosinac 2012. godine, tj. ista bi trebala biti isplaćena 9. ili 10. siječnja.
_x000D_
Ovim putem tražimo žurni odgovor da li je navedeno točno, a ako je, koji su razlozi zbog čega plaća ne bi bila isplaćena u propisanom roku.
_x000D_
Napominjemo da, ukoliko isplata plaće neće biti do 7. siječnja 2013. godine, što iznosi 31 dan od zadnje isplate plaće, Sindikat policije Hrvatske će poduzeti sve potrebne zakonom propisane radnje u cilju zaštite prava članova nastalih kršenjem odredbe Kolektivnog ugovora.
_x000D_
Zaposlenicima uredno na naplatu dolaze sva davanja, uključujući i otplate kreditnih zaduženja te ćemo u slučaju navedenog kašnjenja, u suradnji s našim odvjetničkim uredima, razmotriti moguće podnošenje tužbi zbog naknade štete nastale obračunom zateznih kamata na obveze državnih službenika i namještenika nastalih zbog kašnjenja isplate plaće, tj. ne pridržavanja propisanog roka.
_x000D_
Obzirom na navedeno, ovim putem tražimo hitno postupanje u cilju rješavanja eventualnih problema s isplatom plaće za mjesec prosinac, koja se isplaćuje u siječnju, odnosno isplatu plaće za djelatnike MUP-a sukladno odredbi Kolektivnog ugovora, tj. njezinu isplatu na vrijeme najkasnije u ponedjeljak 7. siječnja 2013. godine.
_x000D_
Molimo da nas o svemu žurno obavijestite pisanim putem.

S poštovanjem,

_x000D_
Predsjednik SPH_x000D_
Dubravko Jagić

PODIJELI