Blog

Sastanak predstavnika Ministarstva unutarnjih poslova s predstavnicima sindikata koji djeluju unutar MUP-a

_x000D_
Sindikalna strana je iznijela svoj stav i upozorila na dogovor između članova pregovaračkog odbora Vlade RH i sindikata državnih službi da se, u slučaju potpisivanja Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike, pod uvjetima pod kojima je potpisan, plaće, radna mjesta te ostala prava zaposlenika u državnim službema neće više dirati za ovu i narednu godinu, a u slučaju poboljšanja gospodarskog stanja u državi da će se sve prava iz prethodnog Kolektivnog ugovora vratiti._x000D_

– Č L A N O V I M A –

– P O V J E R E N I C I M A –

_x000D_
 

Poštovani,
_x000D_
dana 29. kolovoza 2012. godine održan je sastanak predstavnika Ministartsva unutarnjih poslova s predstavnicima sindikata koji djeluju unutar MUP-a.
_x000D_
Teme sastanka bile su dostavljeni tekstovi prijedloga propisa: Prijedlog Zakona o izmjenama Zakona o policiji, Prijedlog Uredbe o radnim mjestima policijskih službenika kojima se staž osiguranja računa u povećanom trajanju, Prijedlog Uredbe o izmjenama Uredbe o plaćama, Prijedlog Uredbe o izmjeni Uredbe o uvjetima za stjecanje policijskih zvanja, oznakama policijskih zvanja, funkcionalnim oznakama radnih mjesta, promaknuću i napredovanju kroz policijska zvanja.

Predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova napomenuli su kako se radi o radnim verzijama tekstova prijedloga gore navedenih propisa. Na navedene prijedloge sindikalna strana je iznijela svoj stav i upozorila na dogovor između članova pregovaračkog odbora Vlade RH i sindikata državnih službi da se, u slučaju potpisivanja Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike, pod uvjetima pod kojima je potpisan, plaće, radna mjesta te ostala prava zaposlenika u državnim službema neće više dirati za ovu i narednu godinu, a u slučaju poboljšanja gospodarskog stanja u državi da će se sve prava iz prethodnog Kolektivnog ugovora vratiti.

Uz navedeno, predstavnici sindikata napomenuli su da su samim time (neisplatom božićnice za 2012. i 2013. godinu i regresa za 2013. godinu i dr.) zaposleni u državnim služaba dali veliki doprinos izlasku iz krize.
_x000D_
Na sastanku je dogovoreno kako će se daljni razgovori između predstavnika MUP-a i sindikata koji djeluju unutar MUP-a nastaviti, a o svim daljnim informacijama pravodobno ćemo vas obavijestiti. 

S poštovanjem,  

Predsjednik NSD MUP-a _x000D_
Zdravko Lončar
_x000D_
Predsjednik SPH _x000D_
Dubravko Jagić
_x000D_
Predsjednik SDLSN RH _x000D_
Boris Pleša

PODIJELI