Blog

Održan prvi sastanak pregovaračkih odbora Vlade RH i sindikata državnih službi

_x000D_
Dana 12. srpnja 2012. godine održan je sastanak pregovaračkih odbora Vlade RH i sindikata državnih službi._x000D_

Č L A N O V I M A S I N D I K A T A _x000D_
Poštovani,
_x000D_
dana 12. srpnja 2012. godine održan je sastanak pregovaračkih odbora Vlade RH i sindikata državnih službi.
_x000D_
Na sastanku je usaglašen i potpisan Protokol o kolektivnim pregovorima između Pregovaračkog odbora Vlade RH i Pregovaračkog odbora sindikata državnih službi.
_x000D_
Na sastanku su članovi Pregovaračkog odbora sindikata državnih službi, od strane Ministra financija g. Slavka Linića, upoznati s ekonomskim i fiskalnim stanjem i pokazateljima gospodarstva Republike Hrvatske u ovoj godini i o očekivanim kretanjima u narednom razdoblju.
_x000D_
Slijedeći sastanak pregovaračkih odbora Vlade RH i sindikata državnih službi zakazan je za srijedu, 18. srpnja 2012. godine, s početkom u 14.00 sati, gdje će se razgovarati o prijedlogu Nacrta Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike RH koji će do tada Vlada RH dostaviti Pregovaračkom odboru sindikata državnih službi.
_x000D_
Napominjemo da na sastanku nije razgovarano o samom sadržaju prijedloga budućeg Kolektivnog ugovora jer će isti, kao što smo rekli, biti naknadno dostavljen te samim time sindikati državnih službi nisu unaprijed pristali na bilo kakve izmjene materijalnih i drugih prava u odnosu na trenutno važeći Kolektivni ugovor koji istječe 31. srpnja 2012. godine.
_x000D_
O daljnjem tijeku pregovora, kao i prijedlozima i zahtjevima Vlade RH, pravodobno ćemo vas izvijestiti.
_x000D_
S poštovanjem,
_x000D_
Voditelj Pregovaračkog odbora _x000D_
sindikata državnih službi _x000D_
Dubravko Jagić
_x000D_
foto: Ured predsjednika Vlade RH, Služba za odnose s javnošću

PODIJELI