Blog

Sastanak predstavnika Ministarstva unutarnjih poslova s predstavnicima sindikata koji djeluju unutar MUP-a

_x000D_
Poštovani članovi, _x000D_
obavještavamo vas da je dana 30. siječnja 2012. godine održan sastanak ministra unutarnjih poslova g. Ranka Ostojića i tajnika Kabineta ministra unutarnjih poslova g. Vlade Dominića s predstavnicima sindikata koji djeluju unutar MUP-a. _x000D_
Sastanak je bio prvotno iniciran od strane Sindikata policije Hrvatske, a onda i od Koordinacije sindikata koji djeluju unutar MUP-a, a glavna tema sastanka bila je Nacrt Prijedloga Zakona o policiji._x000D_
Poštovani članovi,
_x000D_
obavještavamo vas da je dana 30. siječnja 2012. godine održan sastanak ministra unutarnjih poslova g. Ranka Ostojića i tajnika Kabineta ministra unutarnjih poslova g. Vlade Dominića s predstavnicima sindikata koji djeluju unutar MUP-a.
_x000D_
Sastanak je bio prvotno iniciran od strane Sindikata policije Hrvatske, a onda i od Koordinacije sindikata koji djeluju unutar MUP-a, a glavna tema sastanka bila je Nacrt Prijedloga Zakona o policiji.
_x000D_
Na navedenom sastanku, predstavnici sindikata koji djeluju unutar MUP-a iznijeli su svoja mišljenja, prijedloge i primjedbe na Nacrt novog Zakona o policiji.
_x000D_
Predstavnici Sindikata policije Hrvatske, među ostalim, iznijeli su primjedbe na dostavljeni Nacrt Zakona koje se odnose prvenstveno na prekratki rok za dostavu mišljenja, opširnost izmjenjenog teksta Zakona što iznosi više od 20%, zabrani okupljanja za članove sindikata, organizaciji i ustroju rada krim. policije, ostanku zapovjedništva Interventne jedinice policije, ostanku na dosadašnji način ustrojene Uprave za posebne poslove sigurnosti i dr. – što smo i dostavili MUP-u našim dopisom broj: 26/12. od 25. siječnja 2012. godine.
_x000D_
U uvodnom obraćanju predstavnicima sindikata, ministar g. Ranko Ostojić izvijestio je kako su određene primjedbe sindikata već usvojene te da će sindikati uskoro dobiti konačan dorađeni prijedlog nacrta Zakona o policiji o kojem će se potom moći očitovati. Kada dobijemo navedeni tekst prijedloga Zakona dostavit ćemo ga svim podružnicama na očitovanje te na taj način biti dostupan svim članovima kod sindikalnog povjerenika.
_x000D_
Ujedno, na samom sastanku bilo je riječi i o racionalizaciji troškova MUP-a na što smo predložili odobravanje premještaja (u svim slučajevima u kojima je to moguće) bliže mjestu stanovanja, ograničavanju uporabe službenih vozila van radnog vremena i dr. Također se razgovaralo o školovanju na Policijskoj akademiji, problemu otkupa gradskih stanova za najmoprimaca u gradskim stanovima, zapošljavanju VII i VIII naraštaja vježbenika koji su završili prekvalifikaciju za zanimanje policajac, granskom kolektivnom ugovoru i dr. o čemu ćemo vas pravodobno izvijestiti.
_x000D_
O svim daljnim informacijama pravodobno ćemo vas obavijestiti. _x000D_

S poštovanjem, 

Predsjednik SPH _x000D_
Dubravko Jagić 

Foto izvor: www.mup.hr

PODIJELI